Močan avto, zmogljiv motor: novi Opel Grandland X je zdaj na voljo z najzmogljivejšim dizelskim motorjem in novo prestižno stopnjo opreme

 

  • Kompaktni športni terenec z dizelskim motorjem s 130 kW/177 KM in osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, na voljo od 33.990 EUR
  • 2,0-litrski dizelski motor je najzmogljivejši v ponudbi motorjev za novinca
  • Opel Grandland X Ultimate z opremo za vrhunsko udobje stane od 28.590 EUR

Rüsselsheim. Novi Opel Grandland X se je septembra lani na avtomobilskem salonu v Frankfurtu prvič predstavil svetu, pred nedavnim pa je že pripeljal v prodajne salone. Z začetkom letošnjega leta je Opel še razširil ponudbo pogonskih sklopov za dinamičnega novinca med športnimi terenci. Grandland X, ki je tako sedaj na voljo tudi z 2,0-litrskim najzmogljivejšim dizelskim motorjem s 130 kW/177 KM, ki razvije največji navor 400 Nm. Dopolnjuje ga novi osemstopenjski avtomatski menjalnik, na voljo pa je od 33.990 EUR (priporočene prodajne cene z DDV v Sloveniji; poraba pri voznem ciklu NEDC: mestna vožnja 5,31–5,3 l/100 km, zunajmestna vožnja 4,51–4,6 l/100 km, kombinirano 4.81–4,9 l/100 km, emisije CO126[1]–128 g/km).

“Naš novi Opel Grandland X uteleša pustolovskega duha in svobodo. Očitno predstavlja idealno izbiro izjemno zmogljivi turbo dizelski motor, ki obljublja dodatno uživanje v vožnji ob obrzdani porabi goriva. To omogoča naš novi najzmogljivejši 2,0-litrski dizelski motor za Grandlanda X. Naš novi izzivalec v segmentu športnih terencev lahko razvije svoj popolni potencial v kombinaciji z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki prestavlja nadvse uglajeno,” je povedal Peter Küspert, direktor prodaje in trženja pri Opel Automobile GmbH.

Poleg tega bo Opel Grandland X na voljo tudi s prestižno stopnjo opreme ‘Ultimate’, ki standardno vključuje niz razkošnih možnosti. Športni in obenem elegantni SUV je še privlačnejši z 19-palčnimi dvobarvnimi platišči iz lahkih kovin in srebrnimi strešnimi nosilci, na voljo pa je od 28.590 EUR. Vrhunsko dobro počutje obljubljajo tudi izjemni ergonomski sedeži, usnjeno oblazinjenje, odličen zvočni sistem Denon, številni ultra-sodobni sistemi za pomoč vozniku ter sistemi za informacije in razvedrilo.

Odlične tehnologije z zajamčenim uživanjem v vožnji: 2,0-litrski dizelski motor z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom

Novi Opel Grandland X vzbuja nezadržno željo sesti za volan novinca med SUV-ji, ki vabi s prostorno notranjostjo, ‘kul’ terenskim videzom in športno karoserijo. Opel ga je opremil z živahnimi bencinskimi in dizelskimi motorji, ki zagotavljajo učinkovito porabo goriva in osupljivo zmogljivost. Najnovejši v ponudbi pogonov je najzmogljivejši 2,0-litrski turbo dizel. Na novo razviti motor poskrbi za moč 130 kW/177 KM pri 3750 vrtljajih v minuti in zagotovi največji navor 400 Nm pri 2000 vrtljajih v minuti, zato ima Grandland X na voljo vso moč, ki jo želijo ljubitelji svobode v športnih terencih. Z 2,0-litrskim dizelskim motorjem Grandland X pospeši od 0 do 100 km/h v 9,5 sekunde. Največja hitrost znaša 211 km/h. Poleg tega lahko Grandland X v tej konfiguraciji vleče prikolico, težko do 2000 kilogramov (prikolica z zavorami na naklonu 12 %), zato ni le športen, temveč je tudi praktično vlečno vozilo.

Živahnosti navkljub je Grandland X izjemno učinkovit, saj kombinirana poraba ne presega petih litrov. Motor deluje tudi z učinkovitim sistemom za nadzor emisij izpušnih plinov z vbrizgavanjem dodatka AdBlue (SCR, selektivna katalitična redukcija), ki iz izpušnih plinov motorja odstrani dušikove okside (NOx). Vodna raztopina sečnine, ki vsebuje amonijak (NH3), v katalizatorju SCR reagira z dušikovimi oksidi in jih razgradi v neškodljivi dušik in vodno paro.

Za zgledne rezultate ima zasluge tudi novi osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki dopolnjuje štirivaljni dizelski motor. Grandland X je po Insignii drugi Opel, ki je na voljo s prestižnim učinkovitim osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Zanj je značilno še bolj natančno in uglajeno prestavljanje kot pri šeststopenjskem avtomatskem menjalniku.

Ultimate: prestižne možnosti za popolno udobje pri vožnji z Grandlandom X

Grandlanda X je zdaj mogoče za doplačilo naročiti tudi z Oplovo prestižno stopnjo opreme: ‘Ultimate’ je sopomenka za uživanje v nadvse udobnih potovanjih z izjemno povezljivostjo ter ultra-sodobnimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi.

19-palčna dvobarvna platišča iz lahkih kovinsrebrni strešni nosilci in pokrovi zunanjih ogledal v diamantno črni barvi poskrbijo za še bolj osupljiv videz zunanjosti Grandlanda X. Uživanje v prijetni vožnji zagotavljajo vrhunski ergonomski sedeži s certifikatom AGR in usnjenim oblazinjenjemprednja in zunanja zadnja sedeža sta ogrevanaŠportne stopalke iz aluminija dodatno poudarijo športen občutek za volanom.

Vrhunski zvočni sistem, ki je standardno vključen v opremo Ultimate, z osmimi zvočniki in basovskim ‘subwooferjem’ ustvari izjemno zvočno izkušnjo, digitalni radio DAB+ poveča število radijskih postaj, ki so na voljo. Voznik in sopotniki so vedno odlično povezani, saj so jim na voljo pomočnik za povezave in osebne storitve OnStar[2] ter z aplikacijama Android Auto[3]  in Apple CarPlay združljivi sistem za informacije in razvedrilo IntelliLink Navi 5.0 z osempalčnim zaslonom na dotik. Združljive pametne telefone je možno polniti brezžično.

Opel Grandland X pa ni samo ekstremno udoben – je tudi ekstremno varen. To omogočajo številne funkcije, ki so standardno vključene v opremo Ultimate, na primer prilagodljivi AFL LED žarometikamera z zornim kotom 360° in napredni parkirni pomočnik

[1] S pnevmatikami z nizkim kotalnim uporom

[2] Storitve OnStar zahtevajo aktiviranje in račun pri podjetju OnStar Europe Ltd.

[3] Podjetje Google aplikacije Android Auto še ne omogoča v Sloveniji.

Milica Kopanja Šircelj
Vodja odnosov z javnostmi / PR Manager
—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel: +386 1 520 95 32 I Mobile: +386 41 612 050 I Fax: +386 1 520 95 42

E-mail: milica.kopanja@opel.com

Podobne objave