Volvo XC60 je najvarnejši avtomobil leta 2017 po Euro NCAP

Volvo XC60 je na prestižnem varnostnem ocenjevanju Euro NCAP dosegel izjemen rezultat. Razglašen je za najbolj varni veliki športni terenec in skupno najbolj varen avtomobil leta 2017.
XC60 je prejel 98 odstotkov možnih točk v kategoriji varnosti odraslih potnikov. V kategoriji varnostnih asistenčnih sistemov je prejel 95 odstotkov možnih točk, kar je kar 20 odstotkov več kot naslednji najboljši veliki športni terenec. Na ta način je Volvo še dodatno utrdil svoj sloves vodilnega avtomobilskega proizvajalca na področju aktivne in pasivne varnosti.
“Novi XC60 je eden izmed najbolj varnih avtomobilov, ki jih je Volvo kdajkoli izdelal,” pravi Malin Ekholm, podpredsednica varnostnega centra Volvo Cars. “Avtomobil je opremljen z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi, ki ščitijo tako potnike v avtomobilu kot tudi druge udeležence v prometu. Ponosni smo, da naša prizadevanja na področju avtomobilske varnosti opazijo in cenijo tudi pri tako priznani organizaciji, kot je Euro NCAP.”

 
Priznanje Euro NCAP za model XC60 je pravzaprav nadaljevanje tradicije odličnih rezultatov, ki jih avtomobili znamke Volvo dosegajo na tem varnostnem preizkusu. Leta 2015 je bil XC90 najbolj varni veliki športni terenec, poleg tega pa je prejel tudi največje število točk v skupni kategoriji. Že leta 2012 je bil za najbolj varni avtomobil razglašen tudi model V40.
“Imamo vizijo, da od leta 2020 v novem avtomobilu znamke Volvo nihče ne bo izgubil življenja ali se resno telesno poškodoval,” pravi Malin Ekholm. “Dosežki modela XC60 so dokaz, da nas naša predanost in usmerjenost k razvoju novih varnostnih tehnologij pelje v pravo smer.”
XC60 skupaj z modeloma S90 in V90 zaseda prva tri mesta na preizkusu samodejnega zaviranja v sili (AEB), ki deluje v urbanem okolju, na odprti cesti in ob nenadnem skoku pešca pred avtomobil. Omenjeni trije modeli Volvo so bili tudi edini, ki so v teh treh kategorijah dosegli maksimalno število točk.
Modela S90 in V90 sta bila tudi odlično ocenjena v svojih razredih. V kategoriji varnosti odraslih potnikov sta dosegla 95 odstotkov možnih točk, v kategoriji varnostnih asistenčnih sistemov pa 93 odstotkov možnih točk.
Poleg odličnega rezultata na Euro NCAP je bil XC60 razglašen tudi za avtomobil leta 2017 na Japonskem. V Veliki Britaniji je prejel 2017 Car Tech Award za najbolj varen avtomobil, najboljšo varnostno tehnologijo in najboljšo satelitsko navigacijo. Združenje britanskih profesionalnih voznikov pa ga je razglasilo za najboljši luksuzni športni terenec leta 2017. Poleg tega je XC60 tudi eden izmed treh finalistov za 2018 North American Utility Award, katere zmagovalec bo razglašen 15. januarja 2018.
Euro NCAP awards
Euro NCAP vsako leto razglasi zmagovalce v različnih avtomobilskih razredih. Na ta način zagotavlja odlično medsebojno primerjavo avtomobilov, ki so bili predstavljeni v določenem koledarskem letu. Skupni seštevek je rezultat prejetih ocen v štirih kategorijah: varnost odrasli potnikov, varnost otrok, varnost pešcev in delovanje asistenčnih varnostnih sistemov.
——————————-
O Volvo Car Group
Volvo je bil ustanovljen leta 1927 in danes predstavlja eno izmed najbolj znanih in spoštovanih avtomobilskih znamk. Leta 2016 so v več kot 100 državah sveta skupno prodali 534.332 avtomobilov. Od leta 2010 je Volvo Cars v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Do leta 1999, ko je znamko kupil ameriški Ford, je bil Volvo sestavni del švedske skupine Volvo. Leta 2010 pa je Ford znamko Volvo prodal kitajski skupini Geely Holding.
Po podatkih z lanskega decembra Volvo Cars zaposluje 31.000 zaposlenih. Vodstvo ter razvojni, marketinški, prodajni in administracijski oddelki so locirani v Goteborgu na Švedskem. Poleg tega pa ima Volvo tudi svojo izpostavo v Šanghaju na Kitajskem. Glavna proizvodnja pa poteka v tovarnah v Goteborgu na Švedskem, Gentu v Belgiji ter Chengduju in Daqingu na Kitajskem. Pogonske agregate proizvajajo v tovarnah v Skövdeju na Švedskem in v Zhangjiakou na Kitajskem. Karoserijske dele pa v Olofströmu na Švedskem.

Podobne objave