Nagrade ‘Connected Car’: zmagovalca Opel Insignia in Opel Vivaro Life

 

· ‘Connected Car’: Opel Insignia je navdušila z vrhunsko povezljivostjo in sistemom za informacije in razvedrilo

· ‘Connected Campervan’: Vivaro Life blesti s sistemom IntelliLink Navi 80 in funkcijo za sprotno upoštevanje razmer v prometu

· Slovesnost s podelitvijo nagrad: Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller prevzel nagradi

Rüsselsheim. Nova Opel Insignia in Opel Vivaro Life sta ‘junaka digitalizacije’ – tako sta Auto Bild in Computer Bild, dva izmed najpomembnejših medijev za ustrezni področji v Nemčiji, opisala zmagovalca, dobitnika priznanj za najbolje povezane avtomobile v letu 2017 – ‘Connected Car 2017’. Glasovalo je približno 15.000 bralcev obeh revij in Oplova modela sta postala zmagovalca v svojih kategorijah: admiralska ladja Opel Insignia je prepričala z vsestransko povezljivostjo in osvojila nagrado ‘Connected Car’, Opel Vivaro Life s sistemom IntelliLink Navi 80 s funkcijo za sprotno upoštevanje razmer v prometu pa se je uvrstil na prvo mesto kot najbolje povezani bivalni kombi – ‘Connected Campervan’. Stephan Fritz, glavni urednik revije Auto Bild in Tomas Hirschberger, namestnik glavnega urednika revije Auto Bild, sta danes v zgradbi Adam Opel Haus v Rüsselsheimu predala nagradi Oplovemu izvršnemu direktorju Michaelu Lohschellerju.

“Opel ima že vrsto let vodilno vlogo pri zagotavljanju izjemne povezljivosti in vsestranskih sistemov za informacije in razvedrilo. Združljivost naših sistemov IntelliLink z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto ter obsežna paleta storitev OnStar spremenita vožnjo v multimedijsko izkušnjo,” je povedal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “Veseli smo, da so bralci revij Auto Bild in Computer Bild našo digitalno ponudbo nagradili s priznanji ‘Connected Car’”.

Proizvajalec avtomobilov iz Rüsselsheima je bil v zadnjih letih zelo uspešen pri osvajanju nagrad ‘Connected Car’, saj sta jih prejela tudi Opel ADAM in sistem za informacije in razvedrilo IntelliLink. Opel Insignia navdušuje z IntelliLinkom, ki ga dopolnjuje osebni pomočnik za povezave in storitve OnStar. Najnovejša generacija sistemov IntelliLink z glasovnim upravljanjem in do osempalčnim zaslonom na dotik je združljiva z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto, ki v avto prinašata svet pametnih telefonov. Digitalni radio DAB+ obenem znatno poveča število dostopnih radijskih postaj in kakovost sprejema.

V vse več državah osebni pomočnik za povezave in storitve OnStar[1] Insignio spremeni v mobilno dostopno točko Wi-Fi, uporabnikom so na voljo številne storitve od prenosa cilja do samodejnega klica v primeru trčenja. V kombinaciji s sistemom IntelliLink Navi900 je možno cilje, za katere je poskrbel OnStarov svetovalec ali jih je uporabnik vnaprej izbral v aplikaciji za pametne telefone myOpel, prenesti neposredno v navigacijski sistem. Obenem lahko lastniki Insignie OnStarovemu svetovalcu naročijo rezervacijo hotelske sobe[2] ali ga poprosijo, da poišče najbližje primerno parkirišče[3].

Pred nedavnim predstavljeni Opel Vivaro Life je zmagal v novi kategoriji bivalnih kombijev ‘Connected Campervan’. Zmago mu je zagotovila digitalna povezljivost sistema IntelliLink Navi80 s funkcijo za sprotno upoštevanje stanja v prometu, ki glede na prometna obvestila predlaga alternativne poti, preden voznik s sopotniki obtiči v zastoju. Funkcija za zanimive točke lahko prikaže trgovine in restavracije vzdolž poti. Uporabniki lahko sistem IntelliLink Navi80 preprosto upravljajo prek sedempalčnega barvnega zaslona na dotik, s stikali na volanskem obroču ali kar z glasom, združljiv pa je tudi z aplikacijo Android Auto. Tako lahko lastniki pametnih telefonov s sistemom Android (Lollipop 5.0 ali novejši) dostopajo do številnih funkcij telefona kar prek sistema za informacije in razvedrilo v Vivaru.

 

 

Milica Kopanja Šircelj

Vodja odnosov z javnostmi/ PR Manager

—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel:+386 1 520 95 32I Mobile:+386 41 612 050I Fax:+386 1 520 95 42

E-mail:milica.kopanja@opel.com

[1] Storitve OnStar zahtevajo aktiviranje in račun pri podjetju OnStar Europe Ltd.

[2] Prek Booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[3] Prek storitve Parkopedia.

Podobne objave