Pripravljeni, pozor, zdaj: trgovci sprejemajo naročila za novo Opel Insignio GSi

 

· Vrhunski športni občutki: Insignia GSi uresniči sanje o pilotiranju avtomobilskega bolida, cena znaša od 34.000 EUR

· Zmogljivi motorji: na voljo sta BiTurbo dizelski in bencinski motor s turbopolnilnikom

· Kot po tirnicah: podvozje FlexRide in štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora

· Osupljiv videz: odbijača, pragi in zadnji spojler z edinstvenim pečatom GSi

· Odlično udobje s prefinjenostjo turnega vozila: na novo razviti školjkasti sedeži s certifikatom AGR

· Admiralska ladja po meri: Insignia Grand Sport in Sports Tourer v različici GSi

Rüsselsheim. Opel Insignia GSi se je svetu prvič predstavila septembra lani na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, zdaj lahko ljubitelji športnih avtomobilov to najbolj dinamično različico Oplove admiralske ladje naročijo pri slovenskih Oplovih trgovcih. Kot Grand Sport je Insignia GSi na voljo od 34.000 EUR (navedene cene so priporočene prodajne cene z DDV v Sloveniji). Vozniki si lahko obetajo popoln užitek v vožnji na vseh cestiščih. Za družine, ki bi rade v športnem občutku uživale skupaj, je morda še primernejša različica GSi Sports Tourer, ki je na voljo od 35.100 evrov. Enako vznemirljivo vozno izkušnjo v tem primeru dopolnjujeta izjemna prostornost in praktičnost.

“Insignia GSi je s svojim brezkompromisnim oblikovanjem osupnila že na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Vozniki njeno enkratno posebnost začutijo v hipu, ko sedejo za športno oblikovan volan,” je povedal Peter Küspert, vodja prodaje in trženja v družbi Opel Automobile GmbH. “Zdaj je nastopil čas za spremembo: športni vozniki lahko naročijo svojo Insignio GSi. Čaka jih športna zverina za sladokusce – ostra, natančna in učinkovita.”

Vstopna Insignia GSi Grand Sport je opremljena z 2,0-litrskim BiTurbo dizelskim motorjem s 154kW/210KM, ki poskrbi za zajetnih 480 Nm navora pri 1500 vrtljajih v minuti (uradna poraba goriva Insignie GSi 2.0 BiTurbo v skladu z novim evropskim voznim ciklom: mestna vožnja 8,9 l/100 km, zunajmestna vožnja 6,1 l/100 km, kombinirano 7,3 l/100 km, uradne specifične kombinirane emisije CO2 192 g/km).

Ljubiteljem zmogljivih bencinskih turbomotorjev je namenjena Insignia GSi z 2,0-litrskim motorjem s 191kW/260KM (uradna poraba goriva v skladu z novim evropskim voznim ciklom: mestna vožnja 11,2 l/100 km, zunajmestna vožnja 7,1 l/100 km, kombinirano 8,6 l/100 km, uradne specifične kombinirane emisije CO2 197 g/km), ki je na voljo od 47.800 evrov. Motor 2.0 turbo razvije največji navor 400 Nm v razponu od 2500 do 4000 vrtljajev v minuti. Insignio GSi Grand Sport požene od 0 do 100 km/h v 7,3 sekunde in ji omogoča največjo hitrost 250 km/h.

Oba pogonska sklopa dopolnjujejo izjemno dinamično nastavljeno podvozje FlexRide, prilagodljiv štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora, pnevmatike Michelin Pilot Sport 4 S z osupljivim oprijemom in novi osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki omogoča tudi ročno prestavljanje z obvolanskima ročicama.

Ko resnično zagrabi …

Povsem novo podvozje GSi je temelj za maksimalen užitek v vožnji in učinkovit prenos moči: s krajšimi vzmetmi je Insignia GSi nižja za 10 milimetrov, posebni športni blažilniki pa premikanje karoserije zmanjšajo na minimum. V vsakem ovinku in ob vsakem premiku je kristalno jasno, kje so poskrbeli za končne prefinjene nastavitve Insignie GSi – na legendarni progi Nordschleife v Nürburgringu, najzahtevnejšem dirkališču na svetu.

Mehatronsko podvozje FlexRide v delčku sekunde prilagaja blažilnike in krmiljenje, krmilna enota spreminja tudi umeritev stopalke za pospeševanje in točke prestavljanja osemstopenjskega avtomatskega menjalnika. Voznik lahko izbira med načini Standard, Tour in Sport. Glede na izbrani način sta lahko krmiljenje in odziv dušilne lopute še bolj neposredna. Posebnost modela GSi je način Competition (tekmovanje), ki ga voznik aktivira s pomočjo gumba za ESP. Dvojni pritisk veščim voznikom omogoča večji odmik od smeri in izklopi nadzor zdrsa. Piloti Insignie GSi, ki želijo sami odločati o vsem, lahko prestavljajo z obvolanskima prestavnima ročicama.

Štirikolesni pogon Twinster z nadzorom vektorjev navora, edinstven v tem razredu, odlično dopolnjuje športno podvozje. Sistem z dvojno sklopko nadomešča običajni diferencial na zadnji osi in lahko v delčku sekunde pospeši posamezno zadnje kolo. Glede na vozno situacijo to pomeni, da Insignia GSi vozi natančno v liniji, ki jo je izbral voznik. Obenem za vrhunsko upočasnjevanje pri velikih hitrostih poskrbijo zmogljive zavore Brembo.

… in v hipu zagotovi dirkaški občutek

Omenjeni elementi soustvarijo izjemno aktivno vozno izkušnjo, ki jo skladno dopolnjuje športen videz Insignie GSi. Velike prednje šobe za zajem zraka s kromirano obrobo, odbijač GSi in stranski pragi ter izrazit zadnji spojler, ki je za doplačilo na voljo pri različici Grand Sport, so zgovorni: pred vami je neizprosen športni stroj. Voznik lahko uživa v standardnem ergonomskem sedežu s certifikatom AGR, ali pa si za doplačilo privošči v usnje oblečeni školjkasti športni sedež, ki so ga razvili posebej za Insignio GSi. Razvajal ga bo s funkcijami za vrhunsko udobje, kot so prezračevanje, ogrevanje, masaža in nastavljiva bočna opora, v visoko naslonjalo pa je integriran vzglavnik. Standardne stopalke iz aluminija dodatno poudarijo športen občutek. Za odlično vidljivost v vsakem trenutku poskrbijo opcijski IntelliLux LED® matrični žarometi brez bleščanja. Z vsem naštetim Opel Insignia GSi poskrbi za vrhunsko uživanje v vožnji, ne glede na to, ali kupec izbere različico Grand Sport ali Sports Tourer.

 

 

Milica Kopanja Šircelj

Vodja odnosov z javnostmi/ PR Manager

 


Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel:+386 1 520 95 32I Mobile:+386 41 612 050I Fax:+386 1 520 95 42

E-mail:milica.kopanja@opel.com

media.opel.comIopel.si

Podobne objave