CLIO R.S. 18 dirkaškega duha

 

Nova posebna serija Clia R.S. bolj agresivnega videza, ki se zgleduje po moštvu Renault Sport Formula One.Zelo temna zunanjost, ozaljšana s poudarki rumene barve, v notranjosti pa nezgrešljiv občutek športnosti.Clio R.S. 18 je namenjen ljubiteljem avtomobilskega športa, hkrati pa ima tudi atribute avtomobila za zbiratelje.

Renault Sport predstavlja posebno omejeno serijo Renault Clio R.S. 18, ki je ime dobila po dirkalniku moštva Renault Sport Formula One za sezono 2018. S ponosom je odeta v ikonično barvno kombinacijo rumene in črne, ki je krasila mnoge Renaultove dirkalnike formule 1, namenjena pa je najbolj vnetim ljubiteljem avtomobilskega športa.

Renault Sport to posebno serijo, ki ima tehnične lastnosti Clia R.S. 220 EDC Trophy, najzmogljivejše izvedenke modela Clio R.S., posveča ambicijam moštva Renault Sport Formula One in navdih išče v kraljevskem razredu avtomobilskega športa. Renault je lani praznoval 40. obletnico svojega sodelovanja v njem. Renault Clio R.S. 18 sledi izročilu niza posebnih serij, ki so bile posvečene formuli 1 in pomenijo pomemben del zgodovine modela Clio R.S.

“Kupcem znamke Renault Sport je skupna strastna privrženost avtomobilskemu športu. S to posebno serijo, ki ima tehnične temelje izvedenke Clio R.S. 220 EDC Trophy, ponosno ponujamo najboljše plodove strokovnega znanja in izkušenj naših inženirjev, katerega športen značaj poudarjajo oblikovni elementi, ki se zgledujejo neposredno po vzorih iz formule 1. Renault Clio R.S.18 je jasen izraz močnih vezi med našimi serijskimi avtomobili in našimi dirkaškimi izkušnjami.”– Quentin Audiffren, produktni vodja za Clio R.S., Renault Sport Cars

Kozmos moštva Renault Sport Formula One vsajen v Clio R.S.

Oznake R.S.18 na prednjih vratih in nalepke iz palete Renault Sport na strehi – srebrno siva trikotnika in nov logotip R.S. z dvojnim rombom – so neposreden namig na moštvo Renault Sport Formula One in njihov dirkalnik za sezono 2018. Elementi rumene barve Sirius, značilnosti znamke Renault Sport, so v izrazitem kontrastu z globinsko črno barvo karoserije. Rumena Sirius je na aerodinamični lameli F1 spredaj, na zaščitnih oblogah stranic in na sredini platišč. Oznake zadaj in na prednjem odbijaču so povsem črne – tako Renaultov romb kot tudi oznaka R.S. – in to je ekskluzivno za to posebno serijo. Prav tako je črno obarvan tudi difuzor zadaj. Ti elementi globinsko črne barve še dodatno poudarjajo agresiven videz avtomobila.

V notranjosti je prestižnost te omejene serije zaznati že takoj ob vstopu. Oblogi pragov sta ozaljšani z znakom R.S. in serijsko številko, volan je prevlečen z alkantaro, zračniki pa imajo obrobe z videzom tkanih ogljikovih vlaken. Vse to poudarja športen občutek v prostoru za potnike. Preproge Renault Sport so že serijske.

Seveda ima Renault Clio R.S. vse odlike različice Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy; silovitost motorja z največjo močjo 220 KM in funkcijo povečanja največjega navora, ki doseže 280 Nm, znižano in bolj togo podvozje Trophy, prednja blažilnika s hidravlično blokado hoda, volan pa je še bolj neposreden in še bolj natančen. Renault Clio R.S. 18 ima serijsko vgrajen izpušni sistem Akrapovič, ki zagotavlja krepko zvočnost in bolj živahno odzivnost motorja.

Nova posebna serija bo v Evropi na voljo v prvi polovici leta 2018. Prihaja tudi v Slovenijo. Zbiratelji, pozor!

1Na vseh trgih razen na Japonskem.

https://www.facebook.com/RenaultSport/

http://www.renaultsport.com

Podobne objave