Nadaljevanje uspešne zgodbe z gospodarskimi vozili Forda Evropa tudi v letu 2017

 

24.01.2018–Za Fordovo vodilno paleto gospodarskih vozil je leto 2017 še eno prodajno rekordno leto s stalno rastjo prodaje, zato jeFord že tretje leto zapored najbolje prodajana znamka gospodarskih vozil v Evropi. Tudi v Sloveniji sev segmentu lahkih gospodarskih voziluvrščamo na vodilna prodajna mesta.Video>>

Nekaj ključnih poudarkov s področja gospodarskih vozil v Evropi za leto 2017:

Ford je prodal 352.200 gospodarskih vozil – povečanje za 7,2 odstotka v primerjavi s prejšnjim letom in največ skupno doslej.

Ford je utrdil svojo vodilno vlogo na evropskem trgu gospodarskih vozil in povečal tržni delež za 0,3 odstotnetočke na 13,5 odstotka.

Fordova družina gospodarskih vozil Transit s štirimi modeli je zabeležila rekordno prodajo 287.600 vozil.

Ford je predstavil nove modele Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier – del revolucije izdelkov, s katero bodo v naslednjih 18 mesecih prenovili celotno Fordovo paleto gospodarskih vozil v Evropi.

Rekordna količina prodanih gospodarskih vozil na devetih trgih – v Belgiji, na Češkem, Danskem, v Franciji, Nemčiji, Italiji, na Norveškem, v Poljski in Veliki Britaniji.

Ford je v Veliki Britaniji že 52 let prvo ime pri prodaji gospodarskih vozil in ima vodilno vlogo v vseh segmentih gospodarskih vozil.

Pri vseh petih Fordovih modelih gospodarskih vozil so med letom uspeli povečati količinsko prodajo.

Ranger je najbolje prodajani pickup v Evropi, prodali so jih največ doslej: 44.000 oziroma 15,1odstotka več kot leta 2016.

Transit Custom je najbolje prodajano dostavno vozilo v svojem segmentu (N1), v lanskem letu so jih prodali 123.100 – največ skupno od uvedbe leta 2012.

Ford je predstavil hibridno (PHEV) različico Transita Custom, ki lahko deluje brez izpustov, stranke pa bodo leta 2018 dvajset vozil preizkusile pri vsakodnevni uporabi v Londonu.

“Kako naj Ford uspešno nadaljuje po rekordnem letu 2017? Odgovor je preprost: s prenovo celotne evropske palete gospodarskih vozil v naslednjih 18 mesecih. Z našo najcelovitejšo ponudbo doslej in vznemirljivo elektrifikacijo na obzorju smo trdno odločeni, da evropskim poslovnim uporabnikom tudi v prihodnje zagotovimo prevoze na najučinkovitejši in najvarčnejši način.”

Hans Schep, generalni direktor za področje gospodarskih vozil, Ford Evropa

Opomba: Ford Evropa v poročilo vključuje prodajo na 20 tradicionalnih evropskih trgih, na katerih ima prodajne zastopnike. Mednje sodijo naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA,Flajšmanova ulica 3,1000 Ljubljana

Podobne objave