Skupina PSA, ki je ustvarila segment vozil za prosti čas (LAV), pošilja na trg novo generacijo modelov svojih znamk Peugeot, Citroën in Opel/Vauxhall

 

· Nadaljevanje ofenzive izdelkov Skupine PSA kot del strategije ključnih modelov v skladu z načrtom Push to Pass

· Razvoj enega programa za tri vozila odraža razločevanje pri pozicioniranju znamk Peugeot, Citroën in Opel/Vauxhall

· Nova platforma na osnovi EMP2 s proizvodnjo v dveh tovarnah: Vigo v Španiji in Mangualde na Portugalskem

Kot pionir in vodja z najdaljšim poreklom v segmentu vozil za prostočasne dejavnosti (LAV – leisure activity vehicle) v Evropi namerava Skupina PSA učvrstiti svojo vodilno vlogo z novo razsežnostjo svoje ponudbe, ki jo prinašajo trije modeli nove generacije, zasnovani za različna okolja posameznih znamk.

Nova ponudba izhaja iz enotnega razvojnega programa, ki je usmerjen v povečanje učinkovitosti naložb in virov, namenjenih razvoju vozil v skladu z željami uporabnikov in vzorci uporabe.

Za nova vozila so razvili inovativno platformo, ki jim zagotavlja postavljanje meril v segmentu LAV na področju učinkovitosti, okretnosti, udobja in varnosti.

Novi modeli, ki so jih razvili na osnovi platforme EMP2, bodo opremljeni z novo generacijo pogonskih sklopov in opreme za pomoč vozniku. Kupcem v segmentu LAV bodo tako na voljo najbolj dovršene možnosti v skladu z najzahtevnejšimi standardi glede ergonomije, modularnosti in prostornine prtljažnika na trgu. Da bodo izpolnjene vse zahteve kupcev vozil LAV, bodo lahko izbirali med dvema dolžinama, vsi modeli pa bodo na voljo v različici s petimi in sedmimi sedeži.

Za zunanje oblikovanje novih modelov LAV so značilne poteze uravnotežene in dinamične skladnosti proporcev z visokim in kratkim pokrovom motornega prostora, ki odraža sodobnost, kompaktnost, čvrstost in varnost, obenem pa vključuje slogovne odlike, značilne za vsako znamko.

Vsa vozila izstopajo tudi z odličnim notranjim oblikovanjem, ki je skladno z značilnim slogom znamke. 

Znamke bodo nove modele vozil predstavile v bližnji prihodnosti.

Modele štirih znamk bodo proizvajali v obratih v mestih Vigo (Španija) in Mangualde (Portugalska). Za izpolnjevanje prodajnih ciljev nove palete modelov bodo v prihodnjih mesecih v Vigu vzpostavili še četrto ekipo, v obratu Mangualde pa tretjo ekipo. Oba obrata v sklopu Iberskega industrijskega oddelka, ki izpolnjujeta najvišje standarde Skupine PSA glede zmogljivosti, sta poskrbela za znatne spremembe, potrebne za izdelavo novih modelov.

Industrijske inovacije od samodejnega skladiščenja na linijah stiskalnic do uporabe umetnega vida za nadzor geometrične kakovosti, robotov, ki sodelujejo z ljudmi, in sistema za popolno opremljanje z distribucijo s pomočjo samousmerjevalnih vozil (SGV) uvrščajo oba obrata v dobo “Tovarne 4.0”.

Večnamenske različice osebnih vozil bodo na voljo v nekaj mesecih.

Ob tej priložnosti je Olivier Bourges, izvršni podpredsednik oddelka za programe in strategije, dejal: “S to konkurenčno novo ponudbo modelov zagotavljamo našim kupcem novo generacijo vozil za prostočasne dejavnosti, ki bodo izstopala tako s slogom kot s funkcijami. To je obenem dejanski odraz našega načrta ‘Pospeši in prehiti’: z enotno platformo smo razvili zelo različne modele, ki povsem utelešajo gene posameznih naših znamk.”

Stiki za medije:

Barbara Kmet 01/2004-230 barbara.kmet@p-automobil-import.si

Sadko Mezgec 01/2004-227 sadko.mezgec@c-automobil-import.si

Milica Kopanja Šircelj 01/5209-532 milica.kopanja@opel.com

O skupini PSA

Skupina PSA zagotavlja edinstvene avtomobilske izkušnje in razvija inovativne rešitve za mobilnost v skladu s pričakovanji uporabnikov. Skupina združuje pet avtomobilskih znamk – PeugeotCitroënDSOpel in Vauxhall – ter široko ponudbo dovršenih mobilnostnih in pametnih storitev v sklopu znamke Free2Move, saj želi biti odličen proizvajalec avtomobilov in iskani ponudnik mobilnosti. Skupina PSA sodi med pionirje inovacij na področju avtonomnih in povezanih avtomobilov. Prek Banque PSA Finance zagotavlja tudi finančne rešitve in vključuje podjetje za avtomobilsko opremo Faurecia. Za več informacij obiščite groupe-psa.com/en.

Knjižnica za medije: medialibrary.groupe-psa.com / @GroupePSA

Podobne objave