Volvo predstavlja novi raznoliki družinski karavan V60

 

Volvo Cars, izdelovalec avtomobilov premijskega razreda, je danes predstavil novi petvratni srednje veliki premijski karavan V60. S tem modelom si le še utrjujejo sloves izdelovalca avtomobilov, ki združuje privlačen izgled ter vsakodnevno uporabnost in praktičnost.

Avtomobil je bil predstavljen v svojem najbolj naravnem habitatu – pred družinsko hišo v Stockholmu. Volvo s tem modelom nadaljuje svoje bogato izročilo izdelovanja uporabnih karavanov. Le malo avtomobilskih proizvajalcev se namreč lahko pohvali s tako bogato tradicijo izdelovanja karavanov. V60 pa predstavlja njihovo najbolj sodobno različico.

“Vozniki družinskega karavana so bili za nas vedno zelo pomembni kupci. Pravzaprav je tako že kar nekaj generacij. Novi Volvo V60 nadaljujetotradicijo in jo prilagaja novi dobi,” pravi Håkan Samuelsson, predsednik uprave in direktor Volvo Cars.

Volvo V60 je nastal na osnovi posebne platforme SPA (Scalable Product Architecture), na kateri so že nastali modeli serije 90 in športni terenec XC60.

V60 postavlja nove standarde v razredu srednje velikih premijskih karavanov. Ponuja razkošno kabino, izjemno prostornost, napredno povezljivost in seveda vse podporne in varnostne sisteme.

“V60 je pravzaprav osrednji model znamke Volvo.Toje prefinjen, uporaben in raznolik avtomobil, ki prepriča s svojimi prekrasnimi linijami in razmerji,” pravi Robin Page, podpredsednik oblikovalskega oddelka pri Volvo Cars.

V skladu z napovedjo Volvo Cars, da bo od leta 2019 vse modele ponujal tudi v elektrificirani različici, je tudi V60 na voljo z dvema priključno-hibridnima pogonskima sklopoma: novi T6 Twin Engine AWD ponuja 340 konjskih moči, in T8 Twin Engine AWD, ki proizvede 390 konjskih moči.

Poleg tega so na voljo tudi bencinska motorja T5 in T6 ter dizelska motorja D3 in D4.

Volvo je tudi vodilna znamka na področju avtomobilske varnosti. Seveda je tudi novi V60 standardno opremljen s številnimi podpornimi sistemi, ki so že znani iz modelov serije 90 in športnega terenca XC60. Tako bo tudi V60 eden izmed najbolj varnih avtomobilov, ki danes vozijo po cestah.

Sistem City Safety s samodejnim zaviranjem pomaga vozniku pri izogibanju morebitnim trkom.Toje edini sistem na trgu, ki zaznava pešce, kolesarje in velike živali. Prvi na svetu, City Safety po novem aktivira samodejno zaviranje, če obstaja nevarnost trka z vozili, ki zaidejo na nasprotni vozni pas.

Sistem Pilot Assist pomaga vozniku pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju. Na dobro označenih cestah deluje pri hitrostih do 130 km/h. Poleg tega pa asistira tudi pri vožnji po ovinkastih cestah. V60 je opremljen s sistemom za preprečitev nenamerne zapustitve cestišča (Run-Off Road Mitigation) in s sistemom za preprečitev trka z nasproti vozečim vozilom (Oncoming Lane Mitigation). Opcijsko je na voljo tudi sistem Cross Traffic Alert, ki povečuje varnost potnikov v avtomobilu in drugih udeležencev v prometu.

Sistem Sensus je povsem združljiv z Apple CarPlay, Android Auto in 4G. Tako so vozniki vseskozi povezani. Navigacijo, audio sistem in številne aplikacije je možno upravljati preko intuitivnega na dotik občutljivega osrednjega zaslona v velikosti tabličnega računalnika.

Zahvaljujem za morebitno objavo!

Lep pozdrav,

Sandra Horvat

Podobne objave