OD PAMETNEGA TELEFONA DO VELIKEGA ZASLONA

Using Waze inside your Ford vehicle is about to get easier than it’s ever been. Thanks to new integration with Ford SYNC® AppLink™, Waze users will soon be able to project real-time traffic and navigation information onto Ford’s SYNC 3 touch screen and access the services by voice commands.

NOVI PARTNERJI Z RAZVOJEM APLIKACIJ FORDOVIM VOZNIKOM POMAGAJO MED VOŽNJO KAR NAJBOLJE IZKORISTITI MOBILNE TELEFONE

Barcelona, 26. februar 2018– Ford je danes na Svetovnem kongresu mobilnih tehnologij v Barceloni objavil, da bo priljubljena aplikacija za navigacijo in prometWazeod aprila 2018 na voljo tudi lastnikom Fordov po vsem svetu.*

Z več kot 100 milijoni aktivnih uporabnikov je Waze največja aplikacija za navigacijo na osnovi skupnosti, ki voznikom pomaga, da se s sodelovanjem izognejo zapletom v prometu. Že na salonu CES napovedano sodelovanje bo lastnikom Applovih pametnih telefonov omogočilo, da bodo lahko aplikacijo Waze s telefona projicirali na veliki zaslon v svojem vozilu. Ford že nudi aplikacijo za mobilno navigacijoSygicna platformi AppLink in navigacijski sistem SYNC 3 s spremljanjem prometa v živo FordPass.

“Ljudje uporabljajo različne aplikacije z navigacijo, da jim pomagajo varno in učinkoviteje doseči cilj poti, vse to pa smo uresničili v tesnem sodelovanju s partnerji,” je povedal Don Butler, izvršni direktor za povezana vozila in storitve. “S platformo AppLink za SYNC 3 lahko vozniki varno in neprekinjeno dostopajo do svojih najljubših aplikacij, pri tem pa jim ni treba odvračati pogleda od prometa in odmikati rok z volana.”

Ford SYNC s funkcijo AppLink omogoča uporabo podprtih aplikacij pametnega telefona prek v vozilo vgrajenega zaslona na dotik, z izgovorjenimi ukazi glasovnega upravljanja in stikali na volanu. AppLink deluje z odprtokodno programsko rešitvijo SmartDeviceLink (SDL), ki jo podpirajo različni proizvajalci avtomobilov. SDL zagotavlja splošen vmesnik med aplikacijami in vozilom.

“Waze deluje kot osebna svetovalnica 100 milijonov prijateljev na cesti – in zdaj bodo med njimi tudi številni vozniki Fordov, ki bodo med vožnjo imeli varen dostop do aplikacije na zaslonu vozila,” je povedal Jens Baron, produktni vodja, v podjetju Waze zadolžen za aplikacije v vozilu. “Waze je več kot samo rdeče črte na zemljevidu – odraža ogromno skupnost voznikov na poti, ki skupaj poiščejo najboljše rešitve za najrazličnejše prometne zagate na vseh koncih sveta.”

V Barceloni je Ford napovedal tudi, da bo voznikom na voljo mobilna aplikacija za predvajanje podcastov na zahtevoAcast. Ta nudi prenose za predvajanje brez spletne povezave, glede na analizo časa poti pa inteligentni pripomoček za priporočila svetuje podcaste, ki so najbolj skladni z dolžino vožnje. Acast je bil eden od zmagovalcev Fordovega izziva ‘Make it Driveable’ (vse za boljšo vožnjo) leta 2017 v Parizu, dogodka za zagonska podjetja, ki razvijajo rešitve za funkcijo AppLink in z njimi poskrbijo za višjo raven potovanj.

Ford je potrdil, da bodo za sistem s funkcijo AppLink kmalu na voljo tudi naslednje aplikacije:

BPme– iskanje bencinskih črpalk BP in možnost plačila goriva kar iz udobne notranjosti vozilaRadioplayer– iskanje in pretočno predvajanje najljubših radijskih oddaj in podcastov, na voljo od naslednjega mesecaCisco WebEx– sestankom se lahko varno pridružite in na njih sodelujete z glasovnimi ukazi kar med vožnjo**

# # #

* Fordova vozila modelnega leta 2018 s sistemom SYNC 3 različice 3.0 ali novejšim bodo omogočala uporabo aplikacije Waze na zaslonu na dotik neposredno po prodaji. Druga Fordova vozila s sistemom SYNC 3 omogočajo posodobitev prek spleta ali prek priključka USB za uporabo funkcij aplikacije Waze.Za več informacij glede razpoložljivosti po regijah obiščitehttps://www.waze.com

**WebEx je na voljo v naslednjih državah: Danska, Nemčija, ZDA, Velika Britanija, Avstralija, Kanada, Španija, Francija, Italija, Japonska, Koreja, Nizozemska, Južna Amerika, Rusija, Švedska, Turčija in Kitajska

Podobne objave