Novi Volvo XC40 je bil izbran za Evropski avto leta 2018

Novi kompaktni športni terenec Volvo XC40 je bil tik pred začetkom Ženevskega avtosalona razglašen za Evropski avto leta 2018.Toje sploh prvič, da je Volvo Cars, izdelovalec avtomobilov premijskega razreda, prejeltoprestižno priznanje.

“Nagrada za XC40 je prišla v najboljšem možnem trenutku. Volvo ima v svoji paleti prvič kar tri športne terence različnih velikosti. Model XC40 pa bo zagotovo precej pripomogel k nadaljevanju rasti, predvsem pa nas bo popeljal v izjemno hitro rastoči segment kompaktnih športnih terencev,” je bil zadovoljen Håkan Samuelsson, predsednik in direktor Volvo Cars.

Priznanje za XC40 pomeni, da so športni terenci znamke Volvo osvojili prestižni naslov avtomobil leta na različnih koncih sveta. V preteklih dveh letih sta bila namreč veliki športni terenec XC90 in srednje veliki športni terenec XC60 razglašena za terenca leta v severni Ameriki.

Naslov Evropski avto leta 2018 je že drugo pomembno priznanje za model XC40. Že pred tem ga je publikacija “What Car?” razglasila tudi za avto leta v Veliki Britaniji.

XC40 s svojo obliko, povezljivostjo in varnostno tehnologijo postavlja nove standarde v svojem segmentu. Že na samem začetku prodaje na evropskih in severnoameriških trgih je bilo sprejetih 20.000 naročil. Vsak čas pa se bo začela tudi prodaja na Kitajskem, ki velja za največji avtomobilski trg na svetu. Tudi tam gre pričakovati veliko zanimanje za novi XC40.

XC40 je prvi model Volvo Cars, ki je nastal na podlagi nove platforme CMA, ki je bila zasnovana za razvoj manjših avtomobilov. Ta platforma bo uporabljena tudi za prihajajočenove modele serije 40, med katerimi bodo tudi povsem električni avtomobili. Ta platforma je bila zasnovana v partnerstvu s podjetjem Geely in občutno izboljšuje ekonomiko izdelovanja avtomobilov segmenta kompaktnih vozil.

XC40 premierno ponuja možnost souporabe vozila, ki temelji na posebni tehnologiji, ki omogoča ustvarjanje digitalnega ključa za enkratno uporabo. Lastniki XC40 tako lahko svoj avtomobil delijo s svojimi družinskimi člani, prijatelji in znanci, ne da bi jim morali sploh fizično izročiti ključ.

XC40 ponuja tudi vrhunsko varnost. Med varnostnimi funkcijami velja omeniti Pilot Assist, City Safety, Cross Traffic z asistenco zaviranja, sistema za preprečevanje zapustitve cestišča in trčenja z nasproti vozečim vozilom in 360-stopinjsko kamero.

Zelo izvirna je tudi notranjost novega XC40, ki ponuja precej prostora za odlaganje in shranjevanje prtljage. Funkcionalni in praktični predali so zasnovani v vratih, pod sedeži in v tleh. Posebno mesto je namenjeno tudi pametnemu telefonu, ki ga je možno polniti brezžično. Na voljo so tudi kljukice za obešanje nakupovalnih vrečk in odstranljive posodice za odpadke.

Pri Volvo Cars so že leta 2017 napovedali, da bodo od leta 2019 vsi modeli na voljo v elektrificirani različici. Tako bo XC40 v bližnji prihodnosti na voljo tudi v hibridni in povsem električni različici. “Imamo zelo jasno strategijo rasti. Hkrati pa smo zavezani ohranjanju vodilnega položaja na področjih varnosti, povezljivosti in elektrifikacije. XC40 je najboljši izraz teh zavez. Odzivi naših kupcev in članov žirije za izbor Avtomobila leta pa so dokaz, da smo na pravi poti,” je še dodal Håkan Samuelsson.

 

 

Sandra

Horvat

Marketing & PR Coordinator

T+386 1 584 34 96

M+386 30 464 155

sandra.horvat@vcag.net

VCAG d.o.o.

Importer Adria Region

Leskoškova 2

1000 Ljubljana, Slovenija

www.volvocars.si

Podobne objave