Zelena je nova črna; trajnostno-urbani način življenja dobiva vedno bolj celostno in premium podobo tudi v Sloveniji.

 

Vodilni podjetji na področjih trajnostne mobilnosti in trajnostnega bivanja BMW Group Slovenija in Lumar IG nadaljujeta s svojim sodelovanjem, ki tokrat še bolj povezuje mobilnost z bivanjem prihodnosti. Ob lanskem lansiranju prenovljenega modela BMW i3, ki je tudi najbolj prodajano električno vozilo v Sloveniji, sta se BMW Group Slovenija in Lumar IG odločila za 2.0 verzijo svoje partnerske ponudbe. Prenova ponudbe in obeh produktov je sledenje zastavljene vizije obeh podjetij, in sicer postati vodilni ponudnik trajnostne mobilnosti in bivanja.

 

Sodelovanje prinaša še bolj celovit razvoj urbanega premium trajnostnega načina življenja tudi v Sloveniji. Podjetje BMW Group je s prenovo vozila BMW i3 sledilo svoji zaobljubi, ki so si jo zastavili v lanskem letu, in sicer ponuditi svojim strankam 25 naelektrenih modelov do leta 2025, od tega 12 popolnoma električnih.

 

Partnerstvo s podjetjem Lumar ustvarja 360 stopinjski pristop trajnostnega načina življenja v urbanem okolju. Produkta s svojo povezljivostjo, digitalnimi rešitvami za lažje bivanje in mobilnost se popolnoma dopolnjujeta med seboj. Hiše so še bolj povezljive z vozili, lepo zaokrožujejo trajnostni krog načina življenja, s povezovanjem mobilnosti z bivanjem. Oba produkta seveda odlikuje in najbolj združuje vrhunski dizajn, kakovost materialov, ki sega v najvišji kakovostni razred arhitekturnega oblikovanja.

 

Podjetji si poleg ‘zelene miselnosti’ delita tudi napreden in premium produkt, Maciej Galant, generalni direktor BMW Group Slovenija: »Strateško povezovanje znamk, ki so vodilne na različnih področjih je ključnega pomena za BMW Group. Tako svetovno, kot v Sloveniji, želimo ustvariti celostno izkušnjo; povezljivost, digitalizacijo in trajnostno življenje v urbanih okoljih – v Sloveniji aktivno razvijamo področje e-mobilnosti že od leta 2015, nudimo celovite rešitve, gradimo polnilne postaje …  Tako smo v ponovnem sodelovanju s podjetjem Lumar prenovili oba produkta in še bolj poskušali zbližati mobilnost z bivanjem, kar se kaže v novem  BMW i3 2.0 LUMAR Edition«.

 

Tudi Marko Lukić, direktor podjetja Lumar IG vidi še veliko novega potenciala v prenovljenem sodelovanju: »V skladu z razvojem novih tehnologij smo naš koncept bivanja v hiši nadgradili s celovitim obravnavanjem bivanja imenovanim Zero emission living. Dom je stičišče večih tehnologij in sami se vidimo kot povezovalec le-teh. Že pred desetimi leti smo zasnovali prvo plus energijsko hišo za Mitjo Petkovška, ki daje odlične rezultate tako v smislu energetske učinkovitosti kot visoke proizvodnje elektične energije. Hiša proizvede več električne energije kot je potrebuje za svoje delovanje, hkrati pa zagotavlja dovolj energije za celovito električno mobilnost. Zaradi tega tudi povezovanje z BMW kot vodilnim podjetjem na področju mobilnosti, kjer z naprednim BMW i programom ter našo prenovljeno linijo hiš Lumar iEDITION, zaokrožujemo svojo misijo Zero emission livinga.«

 

Prenovljen električni vizionar.

Popolnoma električni BMW i3 2.0 LUMAR Edition z novo podobo, izjemno zmogljivo 94 Ah baterijo ponuja sisteme za pomoč vozniku, saj vključuje vzvratno kamero, senzor razdalje pri parkiranju (spredaj in zadaj), parkirnega asistenta, ki ob minimalni pomoči voznika parkira bočno, avtomatsko zatemnitev notranjega vzvratnega in zunanjega voznikovega ogledala ter asistenta za uravnavanje hitrosti z zavorno funkcijo. Navigacijski sistem Profesional bo zmeraj poskrbel za pravo pot, vozniku pa bo tudi pokazal, kje je najbližja polnilnica. Za izjemno vidljivost se bodo vozniki lahko zanesli na LED žaromete. Avdiofili pa bodo ob neslišni električni vožnji lahko uživali v vrhunskem zvoku Harman Kardon ozvočenja. Ker pa tudi Lumar hiše temeljijo, poleg svojih inovativnih in trajnostnih rešitev, na udobju je vozilo opremljeno z BMW i Lodge dizajnom notranjosti.

 

LUMAR iEdition

Lumar iEDITION paket vsebuje dodatne arhitekturne elemente, vrhunske detajle in rešitve ter kakovostno opremo, ki arhitekturo hiš Primus, Terra in Kubus povzdignejo na najvišji nivo arhitekturnega oblikovanja in bivanjskega ugodja. Hiše Lumar s svojo odlično zasnovo dokazujejo, da so izjemno prilagodljive, udobne in energetsko učinkovite in brez omejitev izpolnjujejo individualne zahteve ter življenjske sloge uporabnikov. Premium izvedba hiš se odlikuje tudi s prijaznostjo do okolja in udobjem do stanovalcev. V osnovni izvedbi so hiše dodatno opremljene z BMW i Wallboxom (polnilna postaja) in drugimi BMW i dodatki potrebnimi za lažjo vsakodnevno uporabo električnega vozila. Vse hiše je mogoče s pomočjo paketa E⁺ nagdraditi v plus energijske hiše.

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Kontakt za medije Lumar:

Marketing in odnosi z javnostmi Lumar IG

Boštjan Kralj

Elektronski naslov: bostjan.kralj@lumar.si

Telefon: 00386 2 421 67 66

 

LUMAR IG

Družinsko podjetje Lumar je bilo ustanovljeno leta 1993. Osnovna dejavnost podjetja je razvoj, proizvodnja in montaža visokokakovostnih ter energetsko učinkovitih montažnih objektov. V četrt stoletja delovanja je podjetje zgradilo preko 2.100 različnih objektov v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici in Franciji. Lumar danes velja za tehnološko vodilnega slovenskega proizvajalca skoraj nič-energijskih montažnih objektov, ki ustvarja trende gradnje doma in v tujini. Je eno redkih evropskih podjetij iz panoge, ki se ponaša s številnimi domačimi in mednarodnimi certifikati in nagradami za tehnologijo, detajle in arhitekturno zasnovo hiš. Filzofija razmišljanja, delovanja in razvoja podjetja je usmerjena v ustvarjanje kakovostnih objektov, ki ob minimalnem obremenjevanju okolja ponujajo maksimalno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost. Vse to se odraža v sloganu podjetja Živeti najbolje.

 

www.lumar.si

www.blackline.si

 

Podobne objave