Proizvodnja in prodaja na rekordni ravni

 

Avtor: Marko Miklavc

Iz Japonske prihaja novica, ki bo razveselila veliko prodajalcev vozil znamke Suzuki, ker so Japonci v letošnjem marcu že poskrbeli za nadaljnji dvig proizvodnih kvot (+ 5,7 %) v njihovih tovarnah, ta pozitivni trend (približno 316.000 izdelanih novih vozil v letošnjem marcu), ki skrajšuje dobavne roke novih vozil, se odvija že zadnjih 15 mesecev.

Japonci so zelo zadovoljni glede doseženih poslovnih rezultatov v enoletnem obdobju (od 1. aprila 2017 do 1. aprila 2018), ker so kupcem po celem svetu dostavili rekordnih 3,22 milijona novih avtomobilov in tako dosegli (+ 10,5 % ob primerjavi z enakim obdobjem v letih 2016 in 2017) nov enoletni proizvodni rekord. Za takšen razvoj dogodkov je zaslužno predvsem izboljšanje (+ 12,1 %) globalne prodaje novih vozil (približno 2,56 milijona prodanih vozil), svoj delež pri postavitvi novega prodajnega rekorda pa je prispevala tudi izboljšana prodaja (+ 4,6 %) na domačem, japonskem tržišču, kjer so kupcem dostavili približno 668.000 novih vozil. Istočasno so pri znamki Suzuki dosegli tudi nov proizvodni rekord, ker so v enem samem letu izdelali več kot 3,34 milijona (+ 8,6 % ob primerjavi z letom 2017) novih avtomobilov.

Občutno povečanje prodaje (+ 21,7 % ob primerjavi z letom 2016) so lani dosegli tudi na najpomembnejšem evropskem tržišču (Nemčija), kjer so v roku enega leta prepričali točno 38.165 kupcev novih avtomobilov. Pozitivni trend prodaje na nemškem tržišču se nadaljuje tudi letos. Tako so do letošnjega 1. aprila že prodali 9.879 novih suzukijev (+ 5,1 % ob primerjavi z enakim obdobjem v letu 2017). Pri podjetju Suzuki Deutschland so ob tem poudarili, da bi lahko Nemcem in Nemkam prodali občutno več novih avtomobilov, težava leži predvsem v premajhnih proizvodnih kapacitetah znamke Suzuki. Za takšen razvoj dogodkov na nemškem tržišču je zaslužen predvsem model ignis, ki so ga nemški ljubitelji majhnih mestnih avtomobilov iz evropskega A segmenta zelo toplo sprejeli.

Podobne objave