Novi razred A. Tak kot ti.

Novi Mercedes-Benz razred A ni odrasel zgolj v dimenzijskem pogleduin se spogleduje z vsem kar ponujajo večji, dražji ali imenitnejši mercedesi. Predstavlja se z novo platformo, ki pomeni novo poglavje pri uvajanju umetne inteligence v avtomobile.

Zunanjost

Vse linije novega razreda A sledijo samo eni smeri: oblikovni filozofiji čutne jasnosti “Sensual Purity”. Površine vozila so še čistejše, detajli še prepoznavnejši.

Diamantna maska motorja, nov videz sprednjih žarometov v tehnologiji MULTIBEAM LED in stranske zračne odprtine na odbijaču izražajo športnost, dinamičnost in neustavljivo privlačnost. Razred A je odrastel in s posodobljeno obliko pridobil na prostornosti, vidljivosti in večji uporabnosti.

 

Notranjost

Notranjost novega razreda A je popolnoma prenovljena in navdušuje s sodobnim avantgardnim videzom. Edinstveno notranjost zaznamuje več prestižnih in luksuznih dodatkov razreda E in deloma tudi razreda S ter povsem nov pristop notranjega oblikovanja, ki daje občutek večje prostornosti.

Armaturna plošča se v enem kosu razteza od enih do drugih vrat, njen temelj pa sta dva visoko ločljiva digitalna zaslona na dotik, ki nadgrajujeta klasičen koncept armaturne plošče in sta namenjena prikazu merilnikov in vsebine multimedijskega sistema Infotainment. Napreden izgled armaturne plošče dopolnjujeta multifunkcijski volan z drsniki na dotik in poseben okrasni element “turbinske” odprtine za prezračevanje z vgrajeno ambientalno osvetlitvijo.

> Odkrij več

Mercedes-Benz User Experience

MBUX (Mercedes-Benz User Experience) je inteligenten in intuitiven multimedijski sistem, ki z naravnim prepoznavanjem glasu nudi popolnoma nov nivo interakcije z vozilom. Ustvarja čustveno povezavo med vozilom, voznikom in potniki ter se popolnoma prilagaja voznikovim potrebam.

Ne zahteva glasovnih ukazov prek vnaprej natančno določenih fraz, temveč začenja razumeti pogovorni jezik, prepoznava narečja, zna sklepati in se obenem od ‘svojega’ voznika tudi učiti. Voznik lahko torej avtomobilu izreče zgolj posredne ukaze in ta ga razume.

 

Podobne objave