Kiina rast še ne pojenja.

 

Iz korporacije Kia Motors sporočajo, da so v letošnjem maju po vsem svetu prodali 247.176 vozil, kar je 9 % več kot maja lani.

Na trgih izven Južne Koreje je Kia maja 2018 povečala prodajo za 9,2 % v primerjavi z majem 2017, med skupno 200.130 prodanimi vozili pa se je najbolje odrezal kompaktni športni terenec Sportage, ki je bil deležen izjemnega povpraševanja po svetu.

Prodaja na južnokorejskem trgu je znašala 47.046 vozil, kar je 8,1-odstotno povečanje v primerjavi z enakim mesecem lani. Rast Kiine prodaje v Koreji je med drugim posledica večjega povpraševanja po novi luksuzni limuzini K900, ki jo je proizvajalec predstavil v začetku aprila.

Kiin v maju globalno najbolj zaželeni model je bil Sportage, ki je bil prodan v 48.074 primerkih. Riu, ki je z 32.078 prodanimi primerki zasedel drugo mesto, po prodaji sledi kompaktna limuzina Forte (v Evropi ta model ni naprodaj, ponekod ga tržijo pod imenom K3) s 30.654 primerki vozil.

Kia Motors pričakuje nadaljnjo rast, ki jo bo še pospešil pričetek prodaje povsem novih modelov Forte in Ceed, predviden v drugi polovici leta.

Opombe:* Prodaja v Koreji temelji na maloprodaji, prodaja izven Koreje pa na veleprodaji (globalna prodaja brez Koreje).* Mesečni podatki v tem poročilu so neavtorizirani in so preliminarni.

Podobne objave