Razvojni center iz Rüsselsheima razvija novo generacijo štirivaljnih bencinskih motorjev za Skupino PSA

 

· Družina inovativnih štirivaljnih bencinskih motorjev za največjo učinkovitost in kar najmanj emisij

· Uvedba na kitajskem, evropskem in severnoameriškem trgu v letu 2022

· Optimalna prilagoditev za uporabo z elektromotorji in hibridnimi sistemi

· Globalna odgovornost za družino novih motorjev dopolnjuje prej napovedane kompetence v Rüsselsheimu

Rüsselsheim. Razvojni center v Rüsselsheimu bo prevzel globalno odgovornost za razvoj naslednje generacije izjemno učinkovitih bencinskih motorjev za vse znamke Skupine PSA (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel in Vauxhall). Naslednja generacija štirivaljnih motorjev bo optimalno prilagojena za delovanje v kombinaciji z elektromotorji, motorji pa bodo uporabljeni tudi v pogonskih sklopih hibridnih sistemov. Na trg bodo prišli leta 2022.

Nova generacija motorjev je namenjena za uporabo z vozili vseh znamk Skupine PSA na Kitajskem, v Evropi in Severni Ameriki, saj bodo skladni s prihodnjimi emisijskimi standardi na teh trgih. Pogonski agregati delujejo z najsodobnejšimi tehnologijami, kot so neposredni vbrizg, turbopolnjenje in prilagodljivo upravljanje ventilov. Tako so motorji zelo učinkoviti ter zagotavljajo majhno porabo goriva in nizke vrednosti emisij CO2.

“Rüsselsheim je bil odgovoren za globalni razvoj motorjev že v času, ko smo bili del GM. Z razvojem nove generacije štirivaljnih bencinskih motorjev bomo lahko izkoristili eno naših ključnih kompetenc. Varčni motorji z neposrednim vbrizgom bodo v kombinaciji s hibridno tehnologijo utrdili vodilni položaj Skupine PSA pri zniževanju emisij CO2,” je povedal Oplov direktor razvoja Christian Müller.

Razvojni center v Rüsselsheimu ima že desetletja izkušenj s snovanjem učinkovitih bencinskih motorjev. Novo generacijo motorjev inženirji razvijajo na osnovi trenutnih štirivaljnih motorjev PureTech, ki poganjajo vozila znamk, združenih v Skupino PSA. Ti povsem aluminijasti motorji z delovno prostornino 1,6 litra že danes prepričajo z visoko stopnjo učinkovitosti in neposrednim odzivom na upravljanje s stopalko za plin – na teh odlikah bo gradila naslednja generacija.

Prihajajoči štirivaljniki bodo od leta 2022 druga družina bencinskih motorjev Skupine PSA, saj jim bo družbo delal dobro znani trivaljni turbo motor PureTech, ki je pred kratkim že četrtič zapored osvojil nagrado ‘Motor leta’. Poleg razvoja nove družine motorjev se ekipa inženirjev iz Rüsselsheima ukvarja tudi z razvojem lahkih gospodarskih vozil za celotno skupino. Ta vključuje razvoj platforme in module od faze naprednega razvoja do zrelosti za proizvodnjo. Skupina PSA je v Rüsselsheimu pred kratkim vzpostavila 15 kompetenčnih centrov, ki bodo razvijali vse od vodikove in gorivne celice do sedežev.

 

 

Milica Kopanja Šircelj

Vodja odnosov z javnostmi/ PR Manager

—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel:+386 1 520 95 32I Mobile:+386 41 612 050I Fax:+386 1 520 95 42

E-mail:milica.kopanja@opel.com

media.opel.comIopel.si

Podobne objave