“Rally Rotary 2018, Edison in Zelena Dolenjka na dirkališču Cerklje”.

 

Rotary Slovenija si prizadeva poleg pomoči vsem potrebnim delovati preventivno. Namesto samo pri popravljanju družbenih sistemskih napak proaktivno sodelujemo pri uveljavljanju boljših trajnostnih rešitev. S tem namenom vzpodbujamo razvoj in aplikacijo uporabnikom prijaznih in dostopnih rešitev zelene mobilnosti prihodnosti in smo partner zavezništva EDISON, ki je zraslo iz te naše iniciative. Ob tem dobrodelno zbiramo sredstva za pomoč otrokom in družinam, ki le-to potrebujejo.

ACS, Slovenski avtomobilski grozd, kot nosilec partnerstva EDISON, združuje številna podjetja in inštitucije na področju razvoja novih rešitev zelene mobilnosti, njihove demonstracije in prenosa na trg. Partnerji EDISON-a smo se sredi leta 2017 ob podpori vlade Republike Slovenije povezali z namenom uveljavitve Slovenije kot referenčne države zelene mobilnosti. Z jasno opredeljenimi projekti in aktivnostmi si prizadevamo za dvig zavedanja o nujnosti zniževanja škodljivih emisij z uvajanjem alternativnih rešitev mobilnosti.

Partnerstvu EDISON se na letošnjem Rally Rotary na dirkališču v Cerkljah na Dolenjskem pridružujejo BMW Group Slovenija, ki je z Rotaryjem pri tej iniciativi od samega začetka, Renault Nissan Slovenija, Presečki Grupa, GZS, Avto Krka in Celjski sejem:

-BMW Group Slovenija s svojimi električnimi vozili BMW i3 in hibridnimi vozili ter z rešitvami BMW Connected Drive,

-Renault Nissan Slovenija s svojimi vozili Renault Twizy, Zoe in Kangoo Z.E. ter Nissan Leaf,

-Presečki Grupa z začetkom uvajanja e-avtobusov v svoje storitve,

-Celjski sejem d.d. promocijsko demonstracijski prostor EDISON zelene mobilnosti in prostor uvajanja konkretnih rešitev zelene mobilnosti v prakso,

– Gospodarska zbornica Slovenije kot primer uvajanja EDISON zelenih tehnologij mobilnosti pred Domom gospodarstva v Ljubljani in

– Avto Krka d.o.o. kot del projekta Zelene Dolenjke in projekta širitve EDISON zelene mobilnosti v vseh svojih poslovalnicah.

Partnerji ob tej priložnosti v sodelovanju s podjetjem PETROL d.d., partnerjem EDISONA,najavljamo in v naslednjih mesecih odpiramo Zeleno Dolenjko, to je novih 10 polnilnih postaj za e-vozila na regionalni trasi Ljubljana – Novo Mesto – Čatež in najavljamo lansiranje Twizy Sharinga v Kopru v sodelovanju med Europcarjem Slovenija, partnerjem EDISONA, in Mestne občine Koper, partnerjem Edisona.

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

www.bmwgroup.com

Facebook:http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter:http://twitter.com/BMWGroup

YouTube:http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+:http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

Podobne objave