Audi PB 18 e-tron: svetovna premiera študije v okviru dogodka Pebble Beach Car Week

 

  • Odkritje 23. avgusta 2018 ob dirkalni stezi Laguna Seca
  • Oblikovalska študija purističnega športnega avtomobila prihodnosti
  • Emocije namesto emisij: zmogljiv električni pogon

 

Ingolstadt (Nemčija), 30. julij 2018 – Audi bo letos prvič pripravil svetovno premiero v okviru dogodka Pebble Beach Car Week v Kaliforniji: predstavil bo študijo superšportnega avtomobila na električni pogon. Dogodek Pebble Beach Car Week, ki se vsako leto odvija avgusta v kalifornijskem obalnem mestu Monterey in njegovi okolici, že dolgo velja za svetovno najpomembnejši forum za ljubitelje dragocenih avtomobilov. Zanimanje ni usmerjeno samo v klasične primerke vozil, temveč tudi v perspektivne oblikovalske študije in vizionarske tehnologije.

 

Kratica v imenu Audijeve nove študije – Audi PB18 e-tron – se navezuje na kraj predstavitve (Pebble Beach) in leto premiere. Hkrati pa spominja tudi na serijskega zmagovalca LeMansa, model Audi R18 e-tron: njegova tehnologija je bila namreč navdih za več detajlnih rešitev. Oblikovne linije študije Audi PB 18 e-tron so zasnovali v novi podružnici Audi Designa v kalifornijskem Malibuju.

Audi PB18 e-tron bodo odkrili 23. avgusta 2018 ob 17. uri ob dirkalni stezi v Laguni Seci. Študija bo nato 24. avgusta od 8. do 16. ure na ogled na legendarni razstavi vozil “The Quail”. 25. avgusta bo Audi študijo znova razstavil v Laguni Seci (od 8.30 do 18. ure). V nedeljo, 26. avgusta, pa bo konceptni model na ogled še na dogodku Concours d´Elegance v Pebble Beachu. Poleg svetovne premiere oblikovalske študije bo Audi v Pebble Beachu predstavil tudi široko paleto klasičnih avtomobilov in več visokozmogljivostnih modelov.

Koncern Audi je z znamkami Audi, Ducati in Lamborghini eden najuspešnejših proizvajalcev avtomobilov in motornih koles prestižnega segmenta. Prisoten je v več kot 100 državah širom po svetu in ima 16 proizvod­nih lokacij v skupno dvanajstih državah. 100-odstotne hčerinske družbe Audi AG so med drugim Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Nemčija), Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’ Agata Bolognese/Italija) in Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Italija).

Leta 2017 je koncern Audi prodal okoli 1,878 milijona avtomobilov znamke Audi, 3.815 športnih avtomobi­lov znamke Lamborghini in 55.900 motornih koles znamke Ducati. S prometom v višini 60,1 milijarde EUR je proizvajalec prestižnih vozil v poslovnem letu 2017 zabeležil 5,1 milijarde EUR dobička iz poslovanja. Trenutno je v podjetju zaposlenih okoli 90.000 ljudi, od tega več kot 60.000 v Nemčiji. Audi se osredotoča na trajnostne proizvode in tehnologije za prihodnost mobilnosti.

Komuniciranje Produkti in tehnologije

Josef Schloßmacher

Tel.: +49 841 89-33869

E-mail: josef.schlossmacher@audi.de

www.audi-mediacenter.com

Podobne objave