Dovizioso in Lorenzo za volanom vozila CUPRA TCR

Avtomobilska dirkača za en dan

 

 

 

  • Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo, dirkača v razredu MotoGP za moštvo Ducati Corse in ambasadorja znamke CUPRA, sta se z dirkalnim vozilom zapeljala na en krog
  • Oba izpostavljata okretnost, zmogljivost in sekvenčni menjalnik vozila CUPRA TCR
  • Pepe Oriola in Jordi Gené, dirkača in ambasadorja znamke, sta se na tej izkušnji na dirkališču Castellolí peljala na sovoznikovem sedežu

 

 

Martorell, julij 2018 – Vajeni smo ju videti dirkati na motorju in zavijati tako, da s kolenom oplazita asfalt. Dirkača v razredu MotoGP za moštvo Ducati Corse in ambasadorja znamke CUPRA Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo sta ljubitelja vozil na dveh ali štirih kolesih, ki nista oklevala, ko se je ponudila priložnost, da za en dan zamenjata svoje vozilo. Izziv: peljati se z vozilom CUPRA TCR ob upoštevanju navodil dirkača ekipe CUPRA Pepeja Oriole in ambasadorja znamke CUPRA Jordija Genéja.

 

– Od krmila do volana: »Ne glede na to, ali vozite avtomobil ali motor, si želite isto – da ste na dirkališču najhitrejši. Razlika je v tem, da se v avtomobilu počutite varnejši in da vam daje več stabilnosti,« pravi Andrea Dovizioso, ko hodi proti vozilu CUPRA TCR na dirkališču Castellolí. Jorge Lorenzo doda:»Ko dirkač dve kolesi menja za štiri, hitro pridobi tempo in hitrost.«Z enakim navdušenjem si oba nadeneta čeladi in vklopita motor, da preverita njegov odziv – v samo 5,2 sekunde vozilo CUPRA TCR doseže 100 km/h.

 

– Zavoji, ki postavljajo njun pogum na preizkušnjo: Dirkača se strinjata, da čeprav jima ni treba nagniti telesa na asfalt, čutita enak naval adrenalina. »Vozilo CUPRA TCR je izjemno zmogljivo. Všeč mi je občutek med vožnjo,« pravi Andrea, ko na dirkališču preizkusi motor 2.0 TSI s 350 konjskimi močmi. »Je zelo okretno in dopušča napadalno vožnjo v ovinkih,« še izpostavi. »V zavojih se obnese zelo dobro. Čutite lahko, kako se vozilo odziva na krmiljenje. Pri sunkovitem zaviranju je tudi zelo stabilno,« pravi trikratni svetovni prvak v razredu MotoGP.

 

– Nenehno preizkušanje meja: Dirkača pri Ducatiju hvalita prednosti avtomatskega menjalnika DSG. Dovizioso pravi, da »je fantastičen, ker dopušča, da na dirkalni stezi greste do skrajnosti in peljete hitreje«. Podobno Lorenzo priznava, da ima raje avtomatski menjalnik kot ročni:»Je veliko bolj udoben in ni bojazni, da bi prestavili v napačno prestavo.«

 

– Sprememba rutine: »Gre za enkratno vozilo,« izjavi Lorenzo, ko prevozi krog po dirkalni stezi in stopi iz vozila CUPRA TCR. »Motor vozim že od tretjega leta, celo večnost! Preizkusiti takšno vozilo je zame nekaj novega in zelo zabavnega,« pove o svoji izkušnji.

 

– Bodoči avtomobilski dirkač? Andrea Dovizioso zapelje v bokse in si s sijočim nasmehom sname čelado. »Obožujem hitrost in dirkanje z avtomobili. To mi daje dober občutek. Ko bom končal dirkalno kariero na motorju, bom morda kdaj začel dirkati z dirkalnimi avtomobili,« z nasmehom pravi dirkač pri Ducatiju.

 

 

 

 

FOTO:

https://poslo.si/upload/Dovizioso-and-Lorenzo-at-the-wheel-of-the-CUPRA.jpg

 

 

CUPRA je posebna znamka za edinstvene ljudi, ki očara kupce, ki iščejo prav to, kar nova znamka ponuja: edinstvenost, prefinjenost in zmogljivost. Za ljubitelje avtomobilov je prišel čas, da spoznajo novo znamko, ki izpolnjuje njihova pričakovanja. Poleg predstavitve novih modelov bo znamka CUPRA s sodelovanjem v seriji TCR ohranjala motociklistični in dirkalni duh. Svet znamke CUPRA je živ in pripravljen osvojiti novo skupino navdušencev v več kot 260 posebej izbranih prodajalnah SEAT po Evropi.

 

 

 

 

 

SEAT Communications
Gemma Solà

Upravljanje vsebine in platform

T/+34 639 944 087

gemma.sola@seat.es

  Vanessa Petit

Ustvarjanje vsebine

T/+34 680 153 938

vanessa.petit@seat.es

 

 
 

http://www.seat-mediacenter.com

 

 

Podobne objave