Neil Fiorentinos je imenovan kot novi predsednik BMW Srednja in Jugovzhodna Evropa.

 

Neil Fiorentinos je imenovan kot novi predsednik BMW Srednja in Jugovzhodna Evropa. Christoph von Tschirschnitz prevzema nove vodstvene odgovornosti izven Skupine BMW.

Neil Fiorentinos je imenovan kot novi predsednik BMW Srednja in Jugovzhodna Evropa.

Christoph von Tschirschnitz prevzema nove vodstvene odgovornosti izven Skupine BMW.

Salzburg.Podjetje BMW AG je imenovalo Neila Fiorentinosa za predsednika BMW Srednja in Jugovzhodna Evropa, ki prevzema svojo funkcijo 1. septembra 2018. Fiorentinos bo nasledil Christopha von Tschirschnitza, ki se je odločil prevzeti nove vodstvene odgovornosti izven Skupine BMW.

Gospod von Tschirschnitz (53), ki se je Skupini BMW pridružil leta 1992, je v podjetju BMW Motorrad zasedal visoke položaje na področjih korporativnega načrtovanja, maloprodajnih strategij in razvoja trgovcev, pa tudi kot vodja prodaje in marketinga BMW za prodajne regije Azije, Pacifika, Afrike in vzhodne Evrope. Pred prevzemom položaja predsednika BMW Srednja in Jugovzhodna Evropa je zasedal položaj podpredsednika na področju korporativne in neposredne prodaje ter upravljanja voznih parkov za BMW Nemčija.

V času njegovega predsedovanja je regija dosegla rekordno prodajo in donosnost.

V štirih zelo uspešnih letih je von Tschirschnitz dosegel več kot 50-odstotno akumulirano rast obsega poslovanja z blagovnima znamkama BMW in MINI na 12 trgih, upravljanih iz sedeža družbe v Salzburgu.

Skupno je BMW Srednja in Jugovzhodna Evropa v sodelovanju s 180 trgovci z vozili v letu 2017 prodala skoraj 80.000 vozil blagovnih znamk BMW, MINI, BMW i in BMW Motorrad na vseh 12 trgih srednje in jugovzhodne Evrope, ter zagotovila celovito skrb in podporo za svoje stranke.

Neil Fiorentinos vstopa na nov položaj iz podružnice BMW Nizozemska, kjer je v zadnjih štirih letih in pol opravljal funkcijo generalnega direktorja.

Fiorentinos (50) je svojo kariero v Skupini BMW začel v Južni Afriki leta 1994. Šestnajst let kasneje je bil imenovan za vodjo Skupine BMW za območje Azije.

Z mednarodnimi izkušnjami v treh različnih prodajnih pisarnah Skupine BMW na treh kontinentih, Južnoafričan beleži odlične rezultate v odnosih s trgovci in uvozniki. Na Nizozemskem sta Fiorentinos in njegova vodstvena ekipa vzdrževala vodilni položaj v segmentu BMW in štiri leta zapored dosegala rekordne prodajne rezultate za BMW, MINI in BMW Motorrad.

V svoji novi vlogi bo Fiorentinos odgovoren za nadzor prodaje in trženja v območju srednje in jugovzhodne Evrope, ki je sestavljeno iz dvanajstih držav: Avstrija, Poljska, Češka, Grčija, Madžarska, Slovaška, Slovenija, Romunija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper in Malta.

 

PRESS CONTACT.

Maja IlecBMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

Podobne objave