Odlična uvrstitev znamke Suzuki     

J.D. Power UK Vehicle Dependability Study 2018

Avtor: Marko Miklavc


Študije, ki jih izvaja organizacija J.D. Power and Associates so poznane in priznane po svetu, kot način za merjenje nivoja zadovoljstva kupcev vozil. Med slavljenci je tokrat tudi znamka Suzuki, ki se je letos uvrstila na odlično drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Neodvisna organizacija J.D. Power and Associates meri nivoje zadovoljstva lastnikov vozil v številnih državah po celem svetu. Izsledki študije, ki jo je v Veliki Britaniji v teh dneh predstavila britanska izpostava organizacije J.D. Power and Associates, pa kažejo na zelo veliko zadovoljstvo britanskih lastnikov vozil znamke Suzuki, ker se je ta japonska avtomobilistična znamka letos zavihtela na odlično drugo mesto. V tej študiji je sodelovalo približno 13.500 britanskih lastnikov in lastnic različnih avtomobilov, ker se je za naslov najboljšega potegovalo 24 avtomobilskih znamk.

Metodologija: vozniki prejmejo vprašalnik v katerem morajo oceniti svoja vozila na osnovi 77 lastnosti, ki so urejeni v 4 kategorije: kakovost in zanesljivost vozila; privlačnost vozila; poprodajne storitve in tekoči stroški. Strokovnjaki ob pridobivanju rezultatov seštejejo vse napake in okvare na sto vozil istega modela, ki so jih posredovali lastniki v obdobju (od 12 do 36 mesecev) njihovega druženja z avtomobili. Znamka Suzuki je ob tem dosegla oceno 87, medtem ko je industrijsko povprečje v tem pogledu občutno višje (128).

Pri znamki Suzuki se tokrat lahko pohvalijo še z enim dosežkom na področju zadovoljevanja potreb lastnikov, ker so se v pogledu servisne efektivnosti in prijaznega odnosa do strank zavihteli na odlično peto mesto v skupnem seštevku in tako prehiteli 19 konkurenčnih avtomobilskih znamk. Še nekoliko boljši rezultat je znamka Suzuki dosegla tudi v nedavno objavljeni študiji ‘Driver Power’, ki jo izvaja britanska revija Auto Express, kjer so ocenjevali 28 avtomobilskih znamk. Znamka Suzuki se je uvrstila na odlično četrto mesto v skupni razvrstitvi.

Podobne objave