ALFA ROMEO PREJEMNIK NAZIVA NAJLEPŠI AVTOMOBIL NA 68. IZBORU NAJLEPŠIH AVTOMOBILOV PEBBLE BEACH CONCOURS D’ELEGANCE

 

Na letošnjem dogodku izbora najlepših avtomobilov Pebble Beach Concours d’Elegance so zlati trak, ki označuje najlepši avtomobil, namestili na čudovito temno modro karoserijo avtomobila Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta, letnik 1937. Ta italijanska mojstrovina je ugnala konkurenco 209 avtomobilov iz 17 držav, postavljenih na ogled na osemnajstih zelenicah kalifornijskega golfišča Pebble Beach Golf Links. Še preden je bil avtomobil razglašen za najlepšega, je že triumfiral v svojem razredu in prejel druga dva pomembna naslova: »Charles A. Chayne Trophy« in nagrado »J. B. & Dorothy Nethercutt« za najelegantnejši avto s streho.

 

Avtomobil je bil prvič na ogled leta 1938 na avtomobilskem sejmu v Berlinu, od poznejših modelov 8C 2900B Touring se razlikuje po bolj strmi mreži hladilnika, je pa tudi brez stranskih stopnic. Pred kratkim je bil popolnoma obnovljen, tako da ustreza izvirnim specifikacijam.

 

To je že tretjič, da je znamka Alfa Romeo z izbora na Pebble Beachu domov prinesla naziv najlepši avtomobil, in to vedno za model 8C 2900B s karoserijsko različico Touring; prvič leta 1988 z različico Spider in leta 2008 s kupejevsko različico.

 

Sandra Button, predsednica tekmovanja, je povedala: »Ta Alfa Romeo 8C 2900B Touring ima vse, kar bi si človek želel od avtomobila – hitrost, slog in, bodimo odkriti, seksualno privlačnost. Ta karoserijska različica je preprosto čarobna, poleg tega pa spušča še prave zvoke!«

Podobne objave