Popolna razpoložljivost: 100 odstotkov Oplovih osebnih avtomobilov je certificiranih v skladu z WLTP

Opel X Family, 2018

 

· Novi avtomobili: nemotene dobave vseh Oplovih modelov v skladu z novimi standardi

· Nova pravila: od 1. septembra velja preskusni postopek WLTP za vse nove registracije

· Novi modeli: na voljo so Oplovi osebni avtomobili z bencinskim, dizelskim, LPG in CNG motorjem

· Novi podatki: vrednosti pri ciklu WLTP so bližje porabi v dejanskih voznih razmerah

Rüsselsheim. Od 1. septembra 2018 morajo biti za registracijo novi avtomobili certificirani v skladu s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP – Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Novi preskusni postopek uporabnikom zagotavlja realnejše podatke o porabi goriva. Opel je svojo paleto modelov že nekaj let pripravljal na uvedbo novih standardov in lahko danes ponudi vse svoje modele osebnih vozil – brez omejitev – v skladu z novimi zahtevami. Opel je ‘pripravljen na WLTP’ z vsemi osebnimi avtomobili, kupci pa lahko pri pooblaščenih trgovcih brez strahu pred zamudami ob dobavi izbirajo v celotni ponudbi od ADAMA do Zafire. Odvisno od modela lahko kupci izbirajo med dizelskim, bencinskim in plinskim motorjem, pri plinskih motorjih pa sta za pogon na voljo LPG (utekočinjen naftni plin) in CNG (stisnjen zemeljski plin).

“Že nekaj let nazaj smo našo paleto modelov začeli pripravljati za prelomni trenutek ob uvedbi WLTP in naše vodilo je bilo, da sprememba za naše kupce ne sme pomeniti niti prekinitve niti motnje. Očitno nam je uspelo, saj je bila uvedba WLTP 1. septembra povsem neopazna – kupci lahko izbirajo med nespremenjeno paleto vozil, ki so pripravljena na dobavo brez zamud, saj je celotna ponudba modelov 100-odstotno skladna z novim predpisom. S to vrhunsko ponudbo se Opel uvršča na čelo avtomobilske industrije,” je povedal Oplov direktor za področje prodaje, poprodaje in trženja Xavier Duchemin.

Opel je začel objavljati podatke o porabi goriva v skladu s ciklom WLTP že junija 2016 z zadnjo generacijo Astre. Tovrstne podatke so izmerili in objavili tudi ob uvedbi aktualnih različic Opel Mokke X in Opel Zafire. Z drugo generacijo admiralske ladje Insignie je Opel šel še korak dlje, saj je Insignio z dizelskim motorjem 2.0 BiTurbo v skladu s preskusnim postopkom WLTP homologiral že sredi leta 2017 – več kot leto pred začetkom veljave novih predpisov.

Za WLTP so vsi Oplovi osebni avtomobili opremljeni z najsodobnejšimi tehnologijami, kot so sistemi s selektivno katalitsko redukcijo (SCR) pri dizelskih motorjih in filter za delce v bencinu (GPF) pri bencinskih motorjih z neposrednim vbrizgom.

Vozni cikel WLTP: realnejši podatki o porabi goriva

Tako kot doslej uporabljani novi evropski vozni cikel (NEDC – New European Driving Cycle) je tudi WLTP laboratorijski preskus, a medtem ko NEDC določa vrednosti porabe pri ‘mestni in zunajmestni vožnji ter kombinirano’ na osnovi teoretičnega profila vožnje, WLTP uporablja ‘dejanske’ vozne profile na osnovi globalne statistične raziskave. Vozni cikel WLTP je razdeljen na štiri dele z različnimi povprečnimi hitrostmi: nizko, srednjo, visoko in zelo visoko. Vsak del vključuje širok nabor faz vožnje, ustavitve, pospeševanja in zaviranja. Vsako kombinacijo motorja in menjalnika določenega tipa vozila preskusijo z najvarčnejšo in najbolj ‘potratno’ opremo vozila. Medtem ko so vrednosti NEDC veljale samo v Evropi, s ciklom WLTP pridobljeni podatki omogočajo primerjavo po vsem svetu.

 

Milica Kopanja Šircelj

Vodja odnosov z javnostmi/ PR Manager

—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel:+386 1 520 95 32I Mobile:+386 41 612 050I Fax:+386 1 520 95 42

E-mail:milica.kopanja@opel.com

media.opel.comIopel.si

Podobne objave