Opel z dvema svetovnima premierama na salonu gospodarskih vozil IAA: novi Combo Cargo in novi Opel Combo Life XL

 

· Za sedem oseb in njihovo prtljago: novi Combo Life, osebni avto v različici XL

· Za vsakodnevno uporabo in še veliko več: Combo Cargo v različici s podaljšano kabino in kot furgon

· Vodilni v segmentu: Combo nudi številne asistenčne sisteme

· Tiskovna konferenca Skupine PSA: 19. septembra ob 13.25 uri na razstavnem prostoru C64 v dvorani 13

Rüsselsheim/Hannover. Opel bo 19. septembra na mednarodnem salonu gospodarskih vozil IAA v Hannovru poskrbel za dvojno svetovno premiero z novo družino Combo. Prvič bo predstavil 4,75-metra dolgo različico XL Opel Comba Life, ki je nedolgo tega prišel na trg, debitiral pa bo tudi Combo Cargo v gospodarski izvedbi za profesionalno uporabo. Peta generacija kompaktnega, vsestransko nadarjenega Comba bo dvignila letvico med vozili za prosti čas, saj vse modele odlikujejo izjemna prilagodljivost, obilo prostora in veliko udobja, vse to pa dopolnjujejo številni napredni asistenčni sistemi, ki jim ni para v tem segmentu.

Philippe Narbeburu, podpredsednik poslovne enote za lahka gospodarska vozila pri Skupini PSA, bo predstavil Opel Comba skupaj s sestrskima modeloma Citroën Berlingo in Peugeot Partner/Rifter 19. septembra ob 13.25 na tiskovni konferenci na razstavnem prostoru C64 v dvorani 13.

“Predolgo smo imeli premajhno vlogo v segmentu vozil za prostočasne dejavnosti (LAV) in lahkih gospodarskih vozil (LCV-B),“ je povedal Oplov vodja oddelka za lahka gospodarska vozila Tobias Stöver. “To se bo spremenilo z novo generacijo Comba, ki je idealen partner za posel, razvedrilo in vsakodnevno uporabo. Z naprednimi tehnologijami, prostornostjo in udobjem ter izjemno prilagodljivostjo bo novi Combo nagovoril različne kupce – med njimi bodo tako družine kot profesionalni uporabniki.”

Obilo prostora: Combo nove generacije navduši z izjemno zmogljivostjo pri prevozu

Inovativni Opel Combo Life se na salonu IAA predstavlja v standardni različici z dolžino 4,40 metra in prvič tudi v 4,75 metra dolgi različici XL. Combo Life je na voljo kot pet- ali sedemsedežnik z do 2693 litri prostora za prtljago. Salon IAA je obenem prizorišče svetovne premiere Comba kot 4,75 metra dolgega lahkega gospodarskega vozila v izvedbi s podaljšano kabino in kot furgon. Furgon omogoča prevoz dveh evro-palet in nudi – odvisno od različice – do 4,4 m3 prostora za tovor. Največja nosilnost znaša 1000 kg.

Vsestranska varnost: osupljiva množica sistemov za pomoč vozniku

Ker so Comba že od vsega začetka razvijali v skladu s standardi za osebna vozila, nudi najvišjo raven tehnologij v segmentu v obeh izvedbah – kot LAV in LCV. Paleta tehnologij sega od samodejnega regulatorja hitrosti[1] pa vse do opozarjanja na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili[2], opozarjanja na zaznano utrujenost voznika, nadzora mrtvih kotov in projekcijskega zaslona, če naštejemo le najpomembnejše. Poleg tega prilagodljivi sistem za nadzor oprijema IntelliGrip s petimi načini zagotavlja najboljši možen oprijem – ne glede na to, ali se voznik poda na teren v iskanju najboljše lokacije za prostočasne dejavnosti ali mora premagati blatne, peščene ali celo zasnežene podlage na gradbišču. Nova zaščita stranice s pomočjo senzorjev varuje Comba pred nadležnimi in v primeru popravila dragimi poškodbami in odrgninami pri počasnem zavijanju. Za doplačilo je pri različici Combo Cargo na voljo tudi vzvratna kamera, ki dodatno izboljša preglednost nazaj. Druga kamera v zunanjem ogledalu zmanjša tveganje, da bi spregledali predmete ali vozila v mrtvem kotu, kar je zelo nevarno pri spremembah smeri ali zavijanju.

Odlike vrhunskega osebnega avtomobila: izjemno udobje in najsodobnejša povezljivost

Novi Combo poskrbi tudi za izjemno udobje, saj je celo v različici lahkega gospodarskega vozila na voljo ogrevanje prednjih sedežev in volana. Dvopodročna klimatska naprava za doplačilo tudi v poletni vročini zagotavlja prijetno ohlajeno notranjost. Za odlične povezave v Combu Life in Combu Cargo poskrbijo najsodobnejši sistemi za informacije in razvedrilo z osempalčnim zaslonom na dotik, ki so združljivi z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto.

Pod motornim pokrovom lahko predejo izjemno učinkoviti turbo motorji, ki so vsi skladni s strogim emisijskim standardom Euro 6d-TEMP. V samem vrhu ponudbe je 1,5-litrski dizel s 96 kW/130 KM, ki ga lahko dopolnjuje – prvič v Combu – osemstopenjski avtomatski menjalnik z izjemno uglajenim prestavljanjem (poraba goriva[3]: mestna vožnja 4,5–4,8 l/100km, zunajmestna vožnja 4,1–4,4 l/100km, kombinirano 4,3–4,5 l/100km, emisije CO2 113–119 g/km). Z izjemno zmogljivostjo za prevoz, udobjem osebnega avtomobila in celovito ponudbo sistemov za informacije in razvedrilo sta Opel Combo Cargo in Combo Life idealna partnerja za delo in družinsko ali prostočasno uporabo vsak dan znova.

[1] Predvidoma na voljo od leta 2019.

[2] Deluje samodejno pri hitrostih nad 5 km/h in do 85 km/h. Od 5 do 30 km/h deluje upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja s stopnjo 0,9 g. Pri hitrosti od 30 do 85 km/h lahko sistem s samodejnim zaviranjem hitrost zmanjša za največ 22 km/h. Za večje zmanjšanje hitrosti mora zavirati voznik.

[3] V skladu s ciklom WLTP izmerjene vrednosti, za primerjavo preračunane v vrednosti NEDC.

 

 

Milica Kopanja Šircelj

Vodja odnosov z javnostmi/ PR Manager

—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel:+386 1 520 95 32I Mobile:+386 41 612 050I Fax:+386 1 520 95 42

E-mail:milica.kopanja@opel.com

media.opel.comIopel.si

Podobne objave