Volkswagen zaključil transakcijo, s katero je povečal svoj delež v podjetju QuantumScape

 

· Koncern Volkswagen je zaključil transakcijo, v sklopu katere je investiral 100 milijonov ameriških dolarjev v vodilno ameriško tehnološko podjetje za trdne baterije QuantumScape

· Cilj novega podjetja, ustanovljenega z družbo QuantumScape, je velikoserijska proizvodnja trdnih baterij

Wolfsburg (Nemčija), 13. september 2018 – Koncern Volkswagen je zaključil načrtovano povečanje deleža v kalifornijskem tehnološkem podjetju QuantumScape. Odbor za tuje investicije v Združenih državah Amerike (CFIUS) je odobril transakcijo. Volkswagen je v podjetje, specializirano za izdelavo baterij, investiral 100 milijonov ameriških dolarjev in je tako postal največji delničar z avtomobilskega področja. Volkswagen je s povečanjem svojega deleža v podjetju QuantumScape dobil tudi svoj sedež v nadzornem svetu. Poleg tega sta Volkswagen in QuantumScape ustanovila skupno podjetje, da bi zagnala velikoserijsko proizvodnjo trdnih baterij.

V novem skupnem podjetju bosta Volkswagen in QuantumScape združila svoja močna področja: pri Volkswagnu je to podkovanost na področju proizvodnje in na področju skaliranja projektov, medtem ko je QuantumScape vodilno tehnološko podjetje na področju razvoja trdnih baterij. Skupni cilj je velikoserijska proizvodnja trdnih baterij. Tako je do leta 2025 predvidena postavitev ustreznega proizvodnega obrata.

Tehnologija trdnih baterijskih celic v sklopu razvoja električne mobilnosti naslednje generacije velja za najbolj obetavno rešitev. V primerjavi z litij-ionsko tehnologijo, ki je v uporabi trenutno, prinaša več prednosti, med katerimi so večja energijska gostota, večja varnost in boljša zmožnost hitrega polnjenja, poleg tega pa je za baterijo potreben bistveno manjši prostor za vgradnjo.

Za koncern Volkswagen, ki močno širi paleto električnih modelov in bo do leta 2030 za vsakega od svojih takrat 300 modelov ponudil tudi elektrificirano alternativo, je testiranje te baterijske tehnologije pomemben korak. Tako je Volkswagen v Nemčiji že preizkusil zgodnje razvojne faze trdnih baterij podjetja QuantumScape, zasnovane za zmogljivostne zahteve avtomobila.

Leta 2010 ustanovljeno podjetje QuantumScape s sedežem v kraju San José v ameriški zvezni državi Kalifornija ima več kot 200 patentov in patentnih prijav za tehnologijo trdnih baterijskih celic in s svojim poglobljenim znanjem velja za vodilnega pionirja pri razvoju te napredne vrste baterij.

CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States) je nadzorni odbor na ravni vlade, katerega naloga je preverjanje tujih investicij.

Opomba:

To besedilo lahko najdete na naslovu: www.volkswagen-newsroom.com

 

 

Volkswagen AG

Corporate Communications | Vodstvo Kontakt Dr. Marc Langendorf Telefon +49-53 61-9- 344 74

E-mail marc.langendorf@volkswagen.de | www.volkswagen-newsroom.com

Volkswagen AG

Corporate Communications | Tiskovni predstavnik za področje financ/IT Kontakt Jonas Kulawik

Telefon +49-5361-9-711 21

E-mail jonas.alexander.kulawik@volkswagen.de www.volkswagen-newsroom.com

Podobne objave