Žan Kranjec pred novo sezono podaljšal sodelovanje s Petrolom

Foto: Petrol

 

Ljubljana, 20. september 2018 – Najuspešnejši slovenski smučar lanske zime je pred zadnjim ciklom priprav na novo sezono podaljšal sodelovanje dolgoletnim osebnim sponzorjem Petrolom, ki bo s svojim logotipom in prepoznavno rdečo barvo tudi v naslednjih sezonah krasil Kranjčevo čelado. Kranjec se na novo sezono uspešno pripravlja, glavni cilj pa je redno konkurirati za stopničke v veleslalomu.

Na novinarski konferenci ob podaljšanju sponzorskega sodelovanja je Kranjec izrazil veliko zadovoljstvo, da mu že dalj časa ob strani stoji slovenski sponzor, kot je družba Petrol: »Dogovora s Petrolom sem zelo vesel, saj gre za eno največjih slovenskih podjetij. Veliko mi pomeni, da verjamejo vame in podpirajo slovenski šport. Verjamem, da bomo skupaj osvojili še veliko zmag in bili s sodelovanjem zadovoljni oboji.«

Podobno je sklenil tudi Tomaž Berločnik, predsednik uprave družbe Petrol d.d., Ljubljana: »V Petrolu verjamemo v uspehe slovenskih športnikov, ki so izjemni posamezniki in velikokrat Slovenijo popeljejo v sam vrh športnega sveta. Z Žanom sodelujemo že od leta 2013 in ker je ena Petrolovih vrednot odličnost in vedno stremimo k »biti najboljši«, z veseljem sponzoriramo in podpiramo športnike kot je Žan. Njegovi rezultati predvsem v lanski sezoni pričajo, da govorimo o vrhunskem smučarju, ki je željan napredka in ima pred seboj zagotovo svetlo prihodnost.«

Na novo sezono z istim opremljevalcem in novimi cilji
Žan Kranjec, ki je v lanski sezoni, na tekmi svetovnega pokala prvič stopil tudi na stopničke za zmagovalce, v novo sezono gleda optimistično. Na pripravah v Južni Ameriki so bili pogoji dobri, kar pomeni, da je prvi del poletnih priprav na snegu minil uspešno. Zdaj je pred njim še zadnjih nekaj tednov pred prvo preizkušnjo v Söldnu.  V sklopu priprav bo večino časa preživel na ledenikih v Švici in Avstriji, osrednji del treninga pa bo namenjen veleslalomski postavitvi.

Najboljši slovenski smučar v tehničnih disciplinah želi v letošnji sezoni konstantno posegati po stopničkah: »Lani mi je enkrat uspelo, letos moram storiti korak naprej. Logičen korak naprej je reden boj za prva tri mesta. Zavedam se, da je konkurenca zelo močna in to nikakor ne bo lahko. A za to treniram in se pripravljam.« Ob tem dodaja, da je z Rossignolovimi smučmi zelo zadovoljen in ostaja zvest svojemu dosedanjemu opremljevalcu.

GALERIJA SLIK:

Podobne objave