Opel je septembra v Nemčiji dosegel tržni delež 10,2 odstotka

 

 

Rüsselsheim. Opel je požel rezultate pravočasne, temeljite in dosledne priprave na novi globalno usklajeni preskusni cikel za lahka vozila WLTP v septembru: znamka z bliskom je septembra v Nemčiji v segmentu osebnih vozil dosegla tržni delež 10,2 odstotka (+ 2,6 odstotne točke). To je največji tržni delež v posameznem mesecu po decembru 2010 in najboljša septembrska vrednost po letu 2006.

Od 1. septembra 2018 morajo biti nova vozila za registracijo homologirana v skladu z voznim ciklom WLTP. Postopek zagotavlja realnejše podatke o porabi goriva v dejanskih pogojih vožnje od predhodnika, novega evropskega voznega cikla (NEDC). Nasprotno kot nekateri tekmeci je Opel skladnost s temi predpisi uvedel že v zgodnji fazi in lahko ponudi celotno paleto svojih osebnih vozil brez omejitev ali zamud pri dobavi.

Poleg tega je Opel že skladen z novim emisijskim standardom Euro 6d-Temp: trenutno proizvajalec s sedežem v Rüsselsheimu nudi 127 modelov osebnih vozil, ki izpolnjujejo stroge zahteve novega standarda. Standard bo sicer za vsa na novo registrirana vozila začel veljati najpozneje 1. septembra 2019.

“Že več let smo se pripravljali na te spremembe in smo svojo ponudbo vozil pravočasno homologirali v skladu s postopkom WLTP in standardom Euro 6d-TEMP. Na to smo lahko res ponosni. In zdaj so se pokazali rezultati. Glede razprav o prepovedi vozil z dizelskim motorjem v Nemčiji, lahko jasno povemo: če zdaj kupite Opla, se vam zagotovo ni treba bati prepovedi vožnje,” je povedal Jürgen Keller, izvršni direktor za področje prodaje, trženja in poprodaje pri Oplu Nemčija.

Za sodobna vozila, skladna s standardom Euro 6d TEMP – ne glede na to, ali jih poganja bencinski ali dizelski motor –, omejitve uporabe v mestnih središčih, ki so tema trenutnih razprav, ne bodo veljale.

Obsežna ponudba v skladu s postopkom WLTP homologiranih vozil je Oplu koristila tudi v drugih evropskih državah. Znamka z bliskom je dosegla skoraj šestodstotni tržni delež v Španiji, v Franciji pa je s 4,3 odstotka dosegla največji tržni delež med osebnimi vozili po maju 2015. V Sloveniji se je Oplov tržni delež v septembru približal sedmim odstotkom (6,97%) in presegel lanski september.

Odlične rezultate je v septembru dosegel tudi Vauxhall, Oplova sestrska znamka. Kombiniran tržni delež je bil pri osebnih in lahkih gospodarskih vozilih največji v zadnjih 18 mesecih – dosegel je 8,6 odstotka (v primerjavi s 7,3 odstotka septembra 2017).

 

 

Milica Kopanja Šircelj

Vodja odnosov z javnostmi/ PR Manager

—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel:+386 1 520 95 32I Mobile:+386 41 612 050I Fax:+386 1 520 95 42

E-mail:milica.kopanja@opel.com

media.opel.comIopel.si

Podobne objave