FORD ZAČENJA S PROIZVODNJO ELEKTRIČNEGA DOSTAVNIKA STREETSCOOTER WORK XL ZA DEUTSCHE POST

 

Foto: Ford

 

Köln, 9. oktober 2018 – Ford je v proizvodnem obratu v Kölnu, kjer je tudi evropski sedež podjetja, začel s proizvodnjo električnih dostavnih vozil StreetScooter WORK XL za Nemško pošto (Deutsche Post).

 

Srednje velik električni dostavnik temelji na Transitovem podvozju, ki ga izdelujejo v obratu skupnega podjetja Ford Otosan v turškem mestu Kocaeli, opremljen je z električnim pogonskim sklopom na akumulatorske baterije, karoserijo pa so razvili in izdelali v skladu s specifikacijami podjetja StreetScooter.

 

Približno 180 Fordovih zaposlenih v dveh izmenah izdela do 16 modelov WORK XL na dan, kar zagotavlja letno proizvodno kapaciteto 3500 vozil.

 

Za videoposnetke in slike uporabite naslednjo povezavo: http://streetscooter.fordpresskits.com/

 

“Proizvodnja dostavnikov StreetScooter WORK XL v naši tovarni v Kölnu združuje Fordovo neprekosljivo strokovno znanje pri izdelavi gospodarskih vozil in StreetScooterjeve prednosti dinamičnega zagonskega (start-up) podjetja,” je povedal Joerg Beyer, direktor razvoja izdelkov pri Fordu Evropa. “Ta skupni projekt dokazuje, da smo uveljavljeni velikoserijski proizvajalec, a smo lahko uspešni tudi pri zagotavljanju manjših serij vozil.”

 

WORK XL je največje dostavno vozilo v StreetScooterjevi paleti, saj z 20 m3 prostora za tovor omogoča prevoz več kot 200 paketov, nosilnost pa znaša do 1275 kg. Ford bo vozilo opremil z različnimi kombinacijami elektromotorjev in litij-ionskih akumulatorskih baterij, ki bodo zagotovile moč do 90 kW (122 KM) in največji navor 276 Nm. S kapaciteto akumulatorjev do 76 kWh ima WORK XL doseg do 200 kilometrov. V primerjavi z dizelskimi modeli lahko vsak električni dostavnik letno prihrani pet ton izpustov CO2 in 1900 litrov dizelskega goriva.

 

Deutsche Post DHL z vozili WORK XL dostavlja pošiljke po mestih v Nemčiji, razmišljajo pa tudi, da bi v prihodnosti drugim strankam zagotavljali električne dostavnike.

 

“Ford je idealen partner, saj razume našo osredotočenost na prilagodljivo proizvodnjo v skladu s potrebami strank. Skupaj spodbujamo elektromobilnost v Nemčiji in zagotavljamo do okolja prijaznejše in tišje dostave v mestnih središčih. Novi WORK XL StreetScooter se je izkazal kot odličen e-dostavnik za dostave pošiljk v velemestih, kmalu pa bodo njegove prednosti na voljo tudi drugim prevoznim podjetjem,” je povedal prof. dr. Achim Kampker, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja StreetScooter.

 

Elektrificirani pogonski sklopi bodo imeli ključno vlogo v Fordovi evropski paleti modelov. Ford je poskrbel za naložbo v višini 9,5 milijarde evrov in načrtuje, da bo do leta 2022 na trg poslal 16 povsem električnih vozil, ki bodo del globalne palete 40 elektrificiranih modelov.

 

Pred kratkim je Ford na Salonu gospodarskih vozil IAA v Hannovru prvič predstavil priklopni hibrid (PHEV) Transit Custom. Z naprednim hibridnim pogonskim sklopom bo Transit Custom PHEV predvidoma zagotovil doseg 50 km brez izpustov, za podaljšanje skupnega dosega na 500 km pa bo poskrbel večkrat nagrajeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost. *

 

# # #

 

*Uradno homologirani podatki o porabi goriva in izpustih CO2 bodo objavljeni pred začetkom prodaje.

 

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev, vozil z električnim pogonom in razkošnih modelov Lincoln ter finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva postati vodilno podjetje na področju elektrifikacije, avtonomnih vozil in mobilnostnih rešitev. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 201.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

 

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 54.000oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 69.000osebPoslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine)Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

 

Deutsche Post DHL Group je največje poštno in logistično podjetje na svetu. Skupina povezuje ljudi in trge ter omogoča globalno trgovanje. Prizadeva si, da bi bilo prva izbira strank, zaposlenih in investitorjev po vsem svetu. Z odgovornimi poslovnimi praksami, družbeno odgovornostjo in okoljskimi dejavnostmi prispeva k izboljšanju stanja na našem planetu. Deutsche Post DHL Group načrtuje, da bodo do leta 2050 dosegli logistiko z ničelnimi izpusti. Deutsche Post DHL Group združuje dve pomembni znamki: Deutsche Post je največji evropski izvajalec poštnih storitev. DHL nudi celovito paleto mednarodnih storitev z ekspresno dostavo in prevozom blaga, storitvami za upravljanje dobavnih verig in logističnimi rešitvami za e-poslovanje. V skupini Deutsche Post DHL Group je zaposlenih približno 520.000 oseb v več kot 220 državah in območjih po vsem svetu. Skupina je v letu 2017 ustvarila prihodek več kot 60 milijard evrov.

Pošta z veliko začetnico v Nemčiji. Logistično podjetje z veliko začetnico za ves svet.

Podobne objave