Novi BMW serije 3 Limuzina.

Foto: BMW

Vozilo BMW serije 3 Limuzina že več kot 40 let uteleša koncept športnega užitka v vožnji v razredu srednje velikih premijskih avtomobilov. Zaradi dinamičnega oblikovanja, agilnega obnašanja med vožnjo, izjemne učinkovitosti in inovativnih funkcij opreme, ima značilne lastnosti blagovne znamke BMW in povečuje razburljivost še nekaj stopenj višje.

 • Sedma generacija svetovno uspešnega ambasadorja za užitek v vožnji v razredu srednje velikih premijskih avtomobilov. Novo vozilo BMW serije 3 Limuzina odlikuje znatno izboljšana športna hrabrost, novi oblikovalski jezik, obsežne izboljšave premijskega ambienta, revolucionarni sistemi pomoči za voznika, nadzor in upravljanje ter tehnologije povezljivosti. Svetovna premiera v mesecu oktobru 2018 na pariškem avtomobilskem salonu, začetek prodaje od 9. marca 2019.
 • Nova tehnologija pogonskih sklopov z večjim razvojem moči, večjo vlečno močjo in optimizirano učinkovitostjo. Ob prihodu na trg bo na voljo šest različic motorjev: štirivaljni bencinski in dizelski motorji ter šestvaljni dizelski agregat z izhodno močjo od 110 kW/150 KM do 195 kW/265 KM (kombinirana poraba goriva: 5,8 – 4,2 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 132 – 112 g/km)*. Inteligentni štirikolesni pogon bo od prihoda na trg na voljo v vozilu BMW 320d xDrive (kombinirana poraba goriva: 4,8 – 4,5 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 125 – 118 g/km)*. Tekom leta se bosta ponudbi vozil priključila še ultra športni model BMW M Performance in različica BMW iPerformance s priključnim hibridnim pogonom.
 • Opazno ostrejša vozna dinamika z obsežno nadgrajeno tehnologijo šasije, novo tehnologijo blažilnikov, večjo togostjo strukture karoserije in pritrdilnih delov vzmetenja, širšima kolotečinama, zmanjšano maso, nizkim težiščem vozila in porazdelitvijo mase med premama v razmerju 50:50.
  Razpon možnosti šasije se je razširil in zagotavlja dodatne športne sposobnosti: podvozje M Sport z znižano lego, prilagodljivo M podvozje, spremenljivo športno krmiljenje, zavore M Sport, elektronsko krmiljen diferencial M Sport za popolnoma spremenljiv učinek zaklepanja v zadnjem diferencialu in platišča iz lahke zlitine do velikosti 19 palcev.
 • Nova interpretacija znanega videza športne limuzine BMW uporablja novi oblikovalski jezik blagovne znamke. Jasne linije in napete površine poudarjajo sodobno eleganco, športnost in čustveno navzočnost. Izvedbe Advantage, Sport Line, Luxury Line in M Sport omogočajo natančno individualizacijo.
  Optimizirana aerodinamika. Količnik zračnega upora je zmanjšan z 0,26 na 0,23 (BMW 320d). Napredek podprt s funkcijami, kot je z aktivno krmiljenje zračnih loput, zračne zavese in skoraj popolnoma zapečatena spodnja stran vozila.
  Standardna specifikacija opreme dobiva LED žaromete in elegantno zasenčene LED zadnje luči. LED žarometi z razširjenimi funkcijami, prilagodljivi LED žarometi z lasersko lučjo BMW za neslepečo dolgo luč (z dometom približno 530 m) in LED sprednje luči za meglo so na voljo izbirno.
 • Večji poudarek na osredotočenost voznika in prefinjen premijski ambient v notranjosti. Jasno strukturirani upravljalni elementi, natančna raba oblik in poudarki visoke kakovosti prinašajo sodobno dinamiko in ekskluzivnost.
 • Več prostora v predelu ramen in komolcev na sprednjih sedežih, bistveno izboljšana vidljivost nazaj, lažje vstopanje v zadnji del potniškega prostora, ki nudi tudi več prostora za noge, 480-litrska prostornina prtljažnika z boljšo uporabnostjo od predhodnika. Zložljiva naslonjala zadnjih sedežev so standardno deljiva v razmerju 40:20:40.
 • Znatno povečanje udobja, premijski ambient in individualizacija zahvaljujoč obsežnim dodatkom k standardni specifikaciji in inovativnim možnostim opreme. Novo zasnovan usnjen športni volan z večnamenskimi gumbi, nova plošča gumbov za funkcije luči. Nova, elegantna oblika za prestavno ročico in nadzorno ploščo okrog nje na sredinski konzoli – ki vključuje upravljalnik iDrive, gumb start/stop, gumbe za stikalno enoto uravnavanja vozne dinamike in odslej tudi električno parkirno zavoro.
  LED notranja osvetlitev je na voljo standardno, ambientalna razsvetljava s funkcijo Welcome Light Carpet pa izbirno. Radio Professional s šestimi zvočniki je na voljo standardno, sistem prostorskega zvoka vrhunskega proizvajalca Harman Kardon s 16 zvočniki pa izbirno. Dvoje USB vhodov in vmesnik Bluetooth so na voljo standardno, telefonija z brezžičnim polnjenjem je na voljo kot možnost.
 • Novo zasnovani sedeži za voznika in sovoznika, optimalno udobje sedenja v zadnjem delu, novo izbirno oblazinjenje v usnju Vernasca. Visokokakovostni materiali z odlično natančnostjo izdelave. Nove različice notranjih oblog in armaturna plošča so na voljo v Sensatecu. Izbirna steklena streha ima 100 milimetrov daljšo prozorno površino.
 • Optimizirane akustične lastnosti: A-stebrička sta polnjena s peno, akustična zasteklitev je za vetrobransko steklo na voljo standardno, za bočna okna pa izbirno.
 • Razširjen izbor sistemov pomoči za voznika tlakuje pot do avtomatizirane vožnje: opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu je na voljo standardno. Izbirni paket Driving Assistant Professional vključuje sisteme, kot so aktivni pomočnik za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, pomočnik za krmiljenje in vzdrževanje smeri na voznem pasu (pomaga vzdrževati vozilo v zaznanem voznem pasu na ozkih odsekih), opozorilo pri menjavi voznega pasu in opozorilo za zapustitev voznega pasu, zaščita pred bočnim trkom, pomoč pri izogibanju, opozorilo za prečni promet, opozorilo za prednostno cesto in opozorilo za napačno smer. Na voljo je tudi nova generacija BMW Head-Up projektorja.
 • Nova zasedba sistemov, zasnovanih za lažje parkiranje in manevriranje, je neprimerljiva s katerim koli tekmecem: parkirni pomočnik z avtomatiziranim vzdolžnim in prečnim usmerjanjem v in iz parkirnih mest, pomočnik za vzvratno vožnjo, nadzor razdalje pri parkiranju in kamera za vzvratno vožnjo.
 • Novi BMW Intelligent Personal Assistant je inteligentni digitalni osebni pomočnik, vgrajen v avtomobilu. Noben izmed tekmecev vozniku ne omogoča, da bi takemu sistemu dal ime po svoji izbiri. Intelligent Personal Assistant je strokovnjak za avtomobil in se odziva tudi na naravne glasovne ukaze, ki vozniku pomagajo pri številnih nalogah, kot sta povečanje produktivnosti in zabava v vozilu.
 • Temeljito popravljen sistem za nadzor in prikazovanje: standardna specifikacija opreme vključuje kombinirani instrument z velikostjo zaslona, ki se je povečala z 2,7 na 5,7 palcev, in nadzorni prikazovalnik z diagonalo zaslona, ki se je povečala s 6,5 na 8,8 palcev. Izbirni BMW Live Cockpit Professional je opremljen s popolnoma digitalnim 12,3-palčnim kombiniranim instrumentom in 10,25-palčnim nadzornim prikazovalnikom z dosledno zasnovanimi, situacijskimi in prilagodljivimi prikazi. Novi BMW operacijski sistem 7.0 prav tako optimizira intuitivno delovanje z večmodalnim upravljanjem (s pritiskom na zaslon nadzornega prikazovalnika, z uporabo upravljalnika iDrive ali gumbov na volanu ter z upravljanjem s kretnjami BMW ali glasovnim upravljanjem).
 • Močno razširjen nabor digitalnih storitev iz BMW Connected in BMW ConnectedDrive: Remote Software Upgrade poskrbi za posodobitev avtomobila. Pomočnik za parkirna mesta omogoča lažje iskanje parkirišč. BMW Digital Key pa omogoča dostop do avtomobila in zagon motorja kar s pametnega telefona.

 

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili.

V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v  »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije. .

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

 send an e-mail

Podobne objave