Prenovljena Mazda6 na Euro NCAP testu dosegla 5 zvezdic

Foto: Mazda

 

Leverkusen, 24 oktober 2018.Prenovljeni Mazdi6 je Euro NCAP po opravljenih preizkusih podelil najvišjo oceno petih zvezdic. To je obenem tudi prvi Mazdin model, ki je bil preizkušan skladno z letošnjimi strožjimi smernicami za opravljanje testnih trkov.

Ključ do uspeha prenovljene Mazde6 je izboljšanje togosti njene lahke in varne SKYACTIV karoserije in še obsežnejši nabor naprednih i-ACTIVSENSE varnostnih tehnologij, ki pomagajo vozniku identificirati potencialno riskantne situacije ter zmanjšajo verjetnost škode ali poškodb, z izboljšano zaščito za pešce.

Glede na štirih testne kategorije Euro NCAP testa (odrasli, otroci, pešci in varnostni sistemi), je prenovljena Mazda6 v primerjavi s predhodnico dosegla boljši ali enak rezultat v treh od štirih kategorij.

Rezultat pri zaščita odraslih je izboljšan za 3%, sedaj dosega izjemnih 95% (maksimalno število točk za prednji trk v stoječe vozilo, kakor tudi za stranski trk). Dosežek pri zaščiti otrok je izboljšan za visokih 14% na 91% (doseženo maksimalno število točk v frontalnem in bočnem trku). Hvalevreden je tudi dosežen rezultat pri zaščiti pešcev, za katerega je prenovljena Mazda6 dobila oceno 66% (enako kot njena predhodnica). Na področju varnostnih tehnologij je dosegla prepričljivih 73%.

Že poznane i-ACTIVSENSE varnostne tehnologije smo nadgradili s posodobljenim Mazdinim radarskim tempomatom (MRCC), izboljšanimi adaptivnimi LED žarometi (ALH), Inteligentnim speed asistentom (ISA), Mazdina auto-hold funkcija in 360° kamera. Aktiven motorni pokrov je zaslužen za izboljšano varnost pešcev.

Izjemne vozne lastnosti prav tako prispevajo k odličnemu rezultatu prenovljene Mazde6. Zelo enostavno jo je varno voziti, obenem pa voznika ne prikrajša za Mazdin poznan in priznan občutek zabave pri vožnji.

Podobne objave