Volvo S60 in V60 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP prejela 5 zvezdic

Nova limuzina Volvo S60 in karavan V60 sta na varnostnem preizkusu Euro NCAP prejela maksimalno število petih zvezdic. Na ta način avtomobili znamke Volvo nadaljujejo z odličnimi rezultati na tem priznanem testu, saj so prav vsi modeli ocenjeni z maksimalno oceno.

Foto: Volvo

Ta rezultat je še dodaten dokaz, da Volvo Cars izdeluje najbolj varne avtomobile na svetu. Vsi njihovi modeli – od najmanjše kompaktne kombilimuzine V40 do največjega športnega terenca XC90 – so namreč ocenjeni s petimi zvezdicami.

 

Letošnji varnostni preizkus Euro NCAP je bil z naskokom najbolj zahteven doslej, saj vsebuje nove bolj zahtevne teste varnostne tehnologije, ki vključujejo tudi zaznavanje kolesarjev, samodejno zaviranje v sili in ohranjanje voznega pasu. V skladu s tem novim režimom sta modela S60 in V60 med najbolj varnimi avtomobili, ki so trenutno na trgu.

 

“Ta dosežek je potrditev našega dela, s katerim še dodatno utrjujemo svoj status vodilnega avtomobilskega proizvajalca na področju varnosti. Vseskozi namreč razvijamo nove napredne tehnologije, s pomočjo katerih na novo postavljamo varnostne standarde. Ne glede na to, kateri model znamke Volvo si izberete, boste vedno potovali v enem izmed najbolj varnih avtomobilov na trgu,” je povedala Malin Ekholm, vodja varnostnega centra Volvo Cars.

 

Modela S60 in V60 sta nastala na osnovi nove Volvove platforme SPA (Scalable Product Architecture) (SPA) in sta opremljena z najsodobnejšo varnostno tehnologijo, ki si jo delita s športnim terencem XC60 in modeli serije 90.

 

Foto: Volvo

Vsi modeli znamke Volvo so standardno opremljeni z varnostnim sistemom City Safety s tehnologijo samodejnega zaviranja. Sistem City Safety je pri modelih S60 in V60 opremljen tudi s funkcijo samodejnega zaviranja v primeru nevarnosti trka z nasproti vozečim vozilom. City Safety je še vedno edini sistem na svetu, ki zaznava pešce, kolesarje in velike živali.

 

Volvo V60 je bil predstavljen v začetku letošnjega leta na dovozni poti družinske hiše v Stockholmu, ki je neke vrste njegov naravni habitat. S tem modelom znamka Volvo nadaljuje svojo bogato tradicijo izdelovanja družinskih karavanov, ki s svojo raznolikostjo in funkcionalnostjo zadovoljujejo potrebe sodobnih dinamičnih in aktivnih družin.

 

 

Nekoliko kasneje je bila predstavljena tudi športna limuzina S60. Dinamični S60 je prvi model znamke Volvo, ki ni na voljo z dizelskim motorjem. Na ta način znamka Volvo tudi v praksi nakazuje resnost svoje namere o popolni predanosti elektrifikaciji in postopni opustitvi motorjev z notranjim izgorevanjem. S60 je hkrati tudi prvi model znamke Volvo, ki je proizveden v ZDA. S tem namenom je Volvo v Charlestonu v Južni Karolini zgradil svojo prvo ameriško tovarno.

 

 

 

 

——————————-

 

Volvo Car Group v letu 2017

V fiskalnem letu 2017 je Volvo Car Group zabeležil dobiček v višini 14,061 milijarde švedskih kron (1,35 milijarde EUR), 11,014 milijarde SEK (1,06 milijarde EUR) pa v letu 2016. Skupni promet v tem obdobju je znašal 210,912 milijarde švedskih kron (20,34 milijarde EUR), 180,672 milijarde SEK (17,42 milijarde EUR) pa v letu 2016. V celotnem letu 2017 je bilo prodanih 571.577 avtomobilov, kar je 7,0 odstotka več kot leta 2016. Rekordni prodajni in finančni rezultati seveda omogočajo nadaljnje investicije, ki jih Volvo Car Group načrtuje za prihodnost.

 

O Volvo Car Group

Zgodovina znamke Volvo se začenja leta 1927. Danes je Volvo ena izmed najbolj priznanih in spoštovanih avtomobilskih znamk na svetu. V letu 2017 so v 100 državah sveta prodali 571.577 avtomobilov. Od leta 2010 je Volvo v lastništvu kitajskega Zhejiang Geely Holdinga (Geely Holding). Že leta 1999 je znamko Volvo kupil ameriški Ford, ki jo je leta 2010 prodal kitajskim lastnikom.

 

Po podatkih iz decembra 2017 je Volvo Cars na različnih koncih sveta zaposloval 38.000 ljudi. Uprava, razvojni oddelek, marketing in administracija so locirani v Goteborgu na Švedskem, Volvo Cars pa ima pisarne tudi v Šanghaju na Kitajskem. Glavne proizvodne tovarne se nahajajo v Goteborgu na Švedskem, v belgijskem Gentu, Chengduju in Daquingu na Kitajskem. Pogonske agregate proizvajajo v Skövdeju na Švedskem in Zhangjiakouju na Kitajskem. Karoserijski sestavni deli pa nastajajo v Olofströmu na Švedskem.

Podobne objave