Volvo Cars predstavlja Care Key kot standard na vseh avtomobilih za varno souporabo avtomobila

Volvo Cars je razkril Care Key, ki omogoča vsakemu Volvovemu kupcu, da določi omejitev hitrosti zase, svoje družinske člane ali prijatelje. Care Key bo standardno na voljo v vseh avtomobilih Volvo od modelnega leta 2021 dalje.

Care Key omogoča voznikom Volva, da določijo omejitve največje hitrosti avtomobila, preden ga posodijo drugim družinskim članom ali mlajšim in neizkušenim voznikom, kot so najstniki, ki so šele pred kratkim opravili vozniški izpit.

Uvedba Care Key sledi napovedi v začetku tega meseca, da bo Volvo Cars omejil največjo hitrost pri vseh svojih avtomobilih na 180 km/h od leta 2020 dalje, da bi poslal močan signal o nevarnostih prehitre vožnje.

Håkan Samuelsson, izvršni direktor Volvo Cars, je ta mesec dejal, da želi podjetje začeti pogovore o tem, ali imajo proizvajalci avtomobilov pravico ali morda celo obveznost za namestitev tehnologije v avtomobilih, ki spreminja vedenje njihovih lastnikov. Zdaj, ko je takšna tehnologija na voljo za uporabo, to vprašanje postaja še bolj pomembno.

Omejitev hitrosti in Care Key sta del te pobude in ponazarjata, kako lahko proizvajalci avtomobilov prevzamejo aktivno odgovornost v prizadevanju za doseganje cilja nič smrtnih primerov v cestnem prometu s podpiranjem boljšega vedenja voznikov.

“Prepričani smo, da je proizvajalec avtomobilov odgovoren za izboljšanje prometne varnosti,” je povedal Samuelsson. “Naša nedavno napovedana omejitev hitrosti ustreza temu razmišljanju, Care Key pa je še en takšen primer. Mnogi želijo, da bi lahko souporabljali svoj avtomobil s prijatelji in družinskimi člani, vendar niso prepričani o tem, kako zagotoviti, da bodo varni na cesti. Care Key zagotavlja dobro rešitev in dodatno mirnost.”

Poleg potencialnih varnostnih prednosti bodo funkcije, kot sta omejitev hitrosti in Care Key, voznikom Volva zelo verjetno omogočile finančno korist. Podjetje trenutno poziva zavarovalnice na več trgih k pogovorom, da naj ponudijo posebno, ugodno zavarovanje za skupnost Volvo s temi varnostnimi funkcijami.

Posebni dogovori in pogoji bodo odvisni od razmer na lokalnem trgu, vendar pa Volvo Cars pričakuje, da bo kmalu objavil prvega od več sporazumov z nacionalnimi zavarovalnicami.

“Če lahko spodbujamo in podpiramo boljše vedenje s tehnologijo, ki voznikom pomaga, da se izognejo težavam, bi to logično moralo imeti tudi pozitiven vpliv na zavarovalne premije,” je dejal Samuelsson.

——————————-

Skupina Volvo Car v letu 2018

Za poslovno leto 2018 je skupina Volvo Car zabeležila dobiček iz poslovanja v višini 14,185 milijarde švedskih kron (v letu 2017 14,061 milijarde švedskih kron). Prihodki v tem obdobju so znašali 252,653 milijarde švedskih kron (208,646 milijarde švedskih kron). V celotnem letu 2018 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 642.253 (571.577) avtomobilov, kar je 12,4 odstotka več kot v letu 2017. Rezultati poudarjajo celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, kar postavlja podjetje v položaj za naslednjo fazo rasti

O skupini Volvo Car

Volvo je bil ustanovljen leta 1927. Danes je Volvo Cars ena najbolj znanih in uglednih avtomobilskih blagovnih znamk na svetu s prodajo 642.253 avtomobilov leta 2018 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Do leta 1999, ko je podjetje kupila družba Ford Motor Company iz ZDA, je sestavljalo del švedske skupine Volvo. Leta 2010 je podjetje Volvo Cars prevzela skupina Geely Holding.

V letu 2018 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 43.000 (39.500) zaposlenih s polnim delovnim časom. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in upravljanje se večinoma nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež Volvo Cars za Kitajsko se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), deli karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

Opisi in dejstva v tem gradivu za novinarje se nanašajo na mednarodno paleto avtomobilov skupine Volvo Car. Opisane funkcije so lahko izbirne. Specifikacije vozil se lahko razlikujejo od države do države in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Sandra

Horvat

Marketing & PR Coordinator

T+386 1 584 34 96

M+386 30 464 155

sandra.horvat@vcag.net

VCAG d.o.o.

Importer Adria Region

Leskoškova 2

1000 Ljubljana, Slovenija

www.volvocars.com

Podobne objave