Abarth zmagal na tekmovanju “Best Brands” revije Auto Bild

Foto: Fiat


• Abarth prvič pometel s konkurenco v kategoriji “Design”.

• Abarth 595 in Abarth 695 vodilna v kategoriji “Design” v razredu “Mini Cars”.

• Abarth 124 Spider najboljši med “kabrioleti do 50.000 evrov”.

Tako kot leta 2018 je Abarth tudi letos med zmagovalci tekmovanja “Best Brands” ugledne nemške avtomobilistične revije Auto Bild. Najpomembnejša je zmaga znamke Abarth v kategoriji “Design” v skupnem seštevku vseh avtomobilskih razredov. Odmevnemu uspehu sta sledili še dve zmagi v kategoriji “Design”. Ponovno so bralci izglasovali Abarth 595 in Abarth 695 za najboljša v kategoriji “Mini Cars”, medtem ko je Abarth 124 Spider ponovil lanskoletni uspeh v razredu “kabrioleti do 50.000 evrov”. Trojna zmaga je najboljši dokaz edinstvenega značaja, zaradi katerega so avtomobili z značko škorpijona tako prepoznavni.

“Ponosni smo, da smo si ponovno prislužili naklonjenost bralcev specializirane revije Auto Bild in da smo prvič osvojili naziv za najboljše oblikovanje v skupnem seštevku,” je dejal Luca Napolitano, vodja blagovnih znamk Fiat in Abarth za regijo EMEA. “To pomembno priznanje se pridružuje nagradam, ki smo jih že prejeli v prvih mesecih leta, začenši z nazivom “Best Car” v kategoriji uvoženih “Mini Cars”, ki so ga bralci revije Auto Motor und Sport že četrto leto zapored podelili modelu Abarth 595. Zaradi teh prestižnih priznanj je 70. obletnica blagovne znamke Abarth še bolj posebna. Legenda znamke z značko škorpijona se je začela 31. marca 1949 in navdušuje še danes. Obletnico bomo obeležili z novo, posebno serijo “70th Anniversary” modelov 595 in 124, kot tudi 595 esseesse in 124 Rally Tribute, ki sta nedavno debitirala v Ženevi.”

V osmo tekmovanje “Best Brands” revije Auto Bild so bili vključeni bralci tiskanih in spletnih izdaj revije, ki so izrazili svoje mnenje glede nakupnih odločitev na področju avtomobilov, opreme, nadomestnih delov in storitev. Podrobno so ocenjevali 38 najpomembnejših blagovnih znamk, razvrščenih v 14 razredov, od malih avtomobilov do kabrioletov in športnih terenskih vozil. Ocenjevali so na osnovi meril, kot so oblikovanje, kakovost, razmerje med ceno in kakovostjo, zunanja podoba in storitve.

Petra Tašker Žumer, vodja marketinga in odnosov z javnostmi, Avto Triglav

Podobne objave