Suzuki in Toyota potrdila nadaljnje skupne korake in udejanjanje medsebojnega sodelovanja

Suzuki in Toyota

 Avtor: Magyar Suzuki Zrt.

Prvi zametki skupnega sodelovanja segajo v začetek leta 2017, ko je bila med proizvajalcema avtomobilov Suzuki in Toyota podpisana namera o poslovnem sodelovanju, da bi združili moči in prednosti Toyote s področja elektrifikacije ter Suzukija s področja kompaktnih vozil. Sedaj se sodelovanje udejanja pri proizvodnji in razvoju elektrificiranih vozil ter čim širši popularizaciji teh vozil.

Na vseh trgih bo tako Toyota omogočila Suzukiju uporabo svojega hibridnega pogonskega sklopa. Na evropskem trgu pa bo Toyota uporabila novo zasnovane Suzukijeve bencinske motorje za manjša kompaktna vozila, ki jih bodo sestavljali v Toyotini tovarni na Poljskem, ter v naslednjem letu zagotovila Suzukiju dobavo dveh novih električnih vozil na osnovi modela RAV4 in Corolle.

Predsednik Toyote Akio Toyoda in predsednik Suzukija Osamu Suzuki sta prepričana v uspešnost tega globalnega partnerstva in predvsem širšo popularizacijo hibridnih tehnologij za dobrobit okolja. Kljub temu oba proizvajalca ostajata na trgu še naprej medsebojna tekmeca.

Podobne objave