Koncern Volkswagen in kitajski Ganfeng sta podpisala pismo o dobri nameri za dolgoročno oskrbo z litijem

Koncernski direktor nabave Sommer: “Odločilnega strateškega pomena za realizacijo naše e‑ofenzive”

Wolfsburg (Nemčija), 5. april 2019. Koncern Volkswagen in družba Ganfeng Lithium Co., Ltd. s sedežem v mestu Jiangxi (Kitajska) sta podpisala pismo o dobri nameri za dolgoročno dobavo litija za baterijske celice. Skladno z dogovorom naj bi Ganfeng koncern Volkswagen in njegove dobavitelje naslednjih deset let oskrboval z litijem.  S tem si je Volkswagen že danes zagotovil pomemben vir za pokrivanje čedalje večjih potreb po litiju za izdelavo baterij.

Dr. Stefan Sommer, direktor za komponente in nabavo v koncernu Volkswagen AG, je povedal: “V naslednjih desetih letih bo koncern Volkswagen na ceste pripeljal več kot 70 novih, izključno električnih modelov. Leta 2025 bo torej že približno četrtina vseh naših prodanih vozil delovala na električni pogon. Temu ustrezno se bodo v prihodnjih letih zelo hitro povečevale naše potrebe po surovinah za izdelavo baterij. Prav je, da si čim hitreje zagotovimo pokrivanje teh potreb. Dolgoročni dogovori, kakršnega smo zdaj sklenili z Ganfengom za dobavo litija kot najpomembnejše surovine, so zato odločilnega strateškega pomena za realizacijo naše e-ofenzive.”

Čedalje hitrejša elektrifikacija vozil v celotni avtomobilski panogi bo močno vplivala na globalne trge surovin. Študije kažejo, da se bodo svetovne potrebe po litiju v naslednjih letih več kot podvojile. Skupno pismo o dobri nameri z Ganfengom pomeni za koncern Volkswagen velik prispevek k zanesljivosti oskrbe.

Michael Bäcker, vodja nabave za področje električne mobilnosti v Volkswagnu AG, je pojasnil: “To strateško sodelovanje z Ganfengom je rezultat intenzivnih analiz trgov, ki jih je opravila skupina za e‑surovine v koncernu Volkswagen. Ta specializirana ekipa se osredotoča na načrtno vzpostavljanje odnosov s podjetji iz industrije surovin. Volkswagen si skupaj s posebej izbranimi strateškimi partnerji prizadeva za sinergije vzdolž verige ustvarjanja dodane vrednosti visokonapetostnih baterij. Poleg zagotavljanja kapacitet po konkurenčnih cenah je za koncern še posebej v ospredju področje trajnosti.”

Volkswagen in Ganfeng sta v dogovor poleg oskrbe z litijem vključila tudi skupna prizadevanja na področju tematik prihodnosti, kot so recikliranje baterij in trdne baterije.

Informacije o družbi Ganfeng Lithium Co., Ltd.(GFL)

Družba GFL je bila ustanovljena leta 2000 in je vodilni proizvajalec litijevih proizvodov in kovin na svetu. Od leta 2010 je prisotna na kitajski borzi (A Share), od leta 2018 pa tudi na hongkonški borzi (H Share). GLF ima v ponudbi več kot 40 litijevih in kovinskih proizvodov v petih kategorijah.

Več informacij na: https://www.volkswagenag.com/de/news/stories/2019/04/lithium- the-irreplaceable-element-of-the-electric-era.html

Volkswagen AGKorporativno komuniciranje | Tiskovna predstavnica za nabavo in proizvodnjo Kontakt Leslie BothgeTelefon +49-5361-9-215 49E-mail leslie.bothge@volkswagen.de | www.volkswagen-newsroom.com
Volkswagen AGKorporativno komuniciranje | Tiskovni predstavnik za okolje in trajnostni razvoj Kontakt Dr. Günther ScherelisTelefon +49-5361-9-871 82E-mail guenther.scherelis@volkswagen.de | www.volkswagen-newsroom.com

Podobne objave