MUSTANG JE OSVOJIL NASLOV NAJBOLJE PRODAJANEGA ŠPORTNEGA KUPEJA NA SVETU – ŽE ČETRTO LETO ZAPORED

Foto: Ford 

Köln, 17. april 2019 – Medtem ko Ford praznuje Mustangov 55. rojstni dan, navdušenci širom planeta proslavljajo četrti zaporedni naslov najbolje prodajanega športnega kupeja na svetu.

Od Avstralije do Peruja je Mustang po podatkih agencije IHS Markit s 113.066 prodanimi vozili tudi v letu 2018 ohranil prestol najbolje prodajanega športnega kupeja na svetu. Leto 2018 pa ne bo ostalo zapisano v zgodovino samo kot četrto zaporedno leto, ko je bil Mustang najbolje prodajani športni kupe na svetu, temveč je postal tudi najbolje prodajani športni kupe v ZDA, kjer je Ford lani prodal 75.842 Mustangov.

Ford je v prvem tromesečju leta 2019 v Evropi prodal 2300 Mustangov, kar pomeni več kot 27‑odstotno povečanje prodaje v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta.*

“Ko smo pred 55 leti na ceste poslali Mustanga, smo res poskrbeli za revolucionarni preboj,” je povedal Jim Farley, Fordov predsednik za globalne trge. “Nič ne odraža svobode in vetra v laseh tako kot radost vožnje z Mustangom; Mustang je preprosto legenda. Hrumenje motorja V8 v pomladnem dnevu je nekaj neprekosljivega. Prav nič me ne preseneča, da je to najbolj priljubljen športni kupe na svetu.”

Po Fordovih globalnih prodajnih podatkih je bil Mustang v letu 2018 naprodaj v 146 državah. Od leta 2015 so prodali več kot 500.000 Mustangov šeste generacije, vključno z več kot 45.000 v Evropi. Iskrivi konjič je v zadnjem letu pridobil še pol odstotne točke v globalnem tržnem deležu, kjer dosega 15,4 odstotka, k temu pa je svoj delež prispeval tudi zaželeni novi Mustang Bullitt.

# # #

Naslovna fotografija: U.Modlic, ostale Ford

*V trg Evro 20 so vključene naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

Mustangovi izpusti CO2 znašajo od 199 g/km, poraba goriva pa od 9,1 l/100 km.

Navedena poraba goriva, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EC) 692/2008. Poraba goriva in izpusti CO2 veljajo za različico vozila in ne za posamezno vozilo. Uporaba standardnih testnih postopkov omogoča primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. Poleg učinkovitosti na porabo goriva/energije, izpuste CO2 in doseg z električnim pogonom vplivajo tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki. CO2 je glavni toplogredni plin, ki povzroča globalno ogrevanje.

Od 1. septembra 2017 se v skladu z zadnjo različico uredbe (EU) 2017/1151 za določena nova vozila uporablja homologacija s svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure – WLTP), ki je nov in bolj realistični preskusni postopek za merjenje porabe goriva in izpustov CO2. Od 1. septembra 2018 bo WLTP povsem zamenjal novi evropski vozni cikel (New European Drive Cycle – NEDC), trenutni preskusni postopek. V času opuščanja NEDC je vzpostavljena primerjava med podatki o porabi goriva in izpustih CO2 pri ciklu WLTP in pri ciklu NEDC. Ker je prišlo do spremembe nekaterih elementov preskusov, lahko pride do odstopanj v primerjavi s prejšnjimi podatki o porabi in izpustih, kar pomeni, da bo lahko imel isti model vozila drugačno porabo in izpuste CO2.

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

ODNOSI Z JAVNOSTMI:

Katja Hvala

+386 (0) 1 252 51 16

katja.hvala@summitmotors.si

Podobne objave