BMW Electric Tour Now 2019. Naelektreno doživetje v mestu.

BMW Slovenija v jesenskih mesecih po večjih slovenskih mestih predstavlja mobilnost prihodnosti z elektrificiranimi vozili BMW. Electric Now Tour se je minuli vikend pričel v Mariboru kot uvod v Teden mobilnosti, najbolj razširjeno kampanjo za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki tradicionalno poteka med 16. in 22. septembrom. Naelektreno doživetje se nadaljuje v Novi Gorici, Kranju, Novem mestu, Ljubljani, Celju in Kopru.

BMW Electric Now Tour 2019.

Naelektreno doživetje v mestu.

Pri podjetju BMW Group gredo čustva in trajnost z roko v roki. Moč podjetja kot inovatorja in njegova dosledna osredotočenost zagotavljata uspešnost premium mobilnosti. Premijsko je prihodnost in podjetje BMW Group predstavlja prav to – prihodnost. BMW ne daje obljub, temveč jih izpolnjuje. S svojo znamko BMW i je pionir na področju elektro mobilnosti in s širokim naborom elektrificiranih ter popolnima električnih vozil ponuja mobilnost prihodnosti že danes. Široka paleta elektrificiranih vozil se bo le še širila. To dokazuje tudi četrta generacija baterije.

BMW Group electrified vehicles (03/2019).

 

V prvi polovici leta 2019 je na trg vstopilo prvo vozilo s četrto generacijo baterije, BMW 745e, v dveh dodatnih različicah BMW 745Le in BMW 745Le xDrive. V drugi polovici leta so se z novo baterijo na trgu predstavila še vozila BMW 225xe, BMW 330e, BMW 530e in BMW 530e xDrive, BMW X5 xDrive 45e, z decembrom pa bo stekla tudi proizvodnja BMW X3 xDrive 30e. Tako je to prvi model znamke, ki bo na voljo s standardnim motorjem z notranjim izgorevanjem in priključnim hibridnim sistemom – čemur se bo 2020 pridružila še različica na povsem električni pogon. Četrta generacija baterije tako ponuja povečanje električnega dosega, znižanje emisij CO2, anticipatorno hibridno vožnjo, prilagodljivo rekuperacijo ter najnovejše tehnologije povezovanja in asistenčnih sistemov.


Skupina BMW je 2018 dosegla nov globalni rekord v prodaji z več kot 140.000 prodanimi priključnimi hibridnimi vozili – kar predstavlja povečanje za 38,4 odstotka glede na predhodno leto. Cilj skupine BMW je imeti več kot pol milijona elektrificiranih vozil svoje znamke na cestah po vsem svetu do konca 2019. Do leta 2023 bo BMW Group ponujal kar 25 elektrificiranih modelov, od tega več kot polovico popolnoma električnih.


BMW Slovenija v jesenskih mesecih po večjih slovenskih mestih predstavlja mobilnost prihodnosti z elektrificiranimi vozili BMW. Electric Now Tour se je minuli vikend pričel v Mariboru kot uvod v Teden mobilnosti, najbolj razširjeno kampanjo za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki tradicionalno poteka med 16. in 22. septembrom. Naelektreno doživetje prihaja še v Novo Gorico, Kranj, Novo mesto, Ljubljano, Celje in Koper. Z obsežno turnejo bodo navdušenci trajnostne mobilnosti imeli priložnost doživeti mobilnost na novi, električni stopnji.

 Vsi, ki želijo prihodnost doživeti od blizu bodo tokrat lahko v slogu zapeljali vozilo z revolucionarno obliko BMW i3 ter njegovo športno različico BMW i3s . Za naelektreno ozračje na poti bo poskrbelo vozilo BMW 225xe . Več moči, več dosega in več napredka BMW premierno predstavlja z novim vozilom BMW 330e Elektrificirano nekonvencionalen bo z dinamično vozno zmogljivostjo in zmožnostjo vožnje na dolge razdalje prepričal priključni hibrid BMW 530e xDrive. Za vse MINI navdušence pa bo poskrbel MINI Countryman S E All4. Priključno hibridno vozilo, ki ponuja vse, kar imamo radi na vozilu MINI, a elektrificirano.


Naelektreno doživetje prihaja v:

  • Maribor med 12. in 14. septembrom.
  • Novo Gorico med 19. in 21. septembrom.
  • Kranj med 26. in 28. septembrom.
  • Novo mesto med 3. in 5. oktobrom.
  • Ljubljano med 10. in 12. oktobrom.
  • Celje med 17. in 19. oktobrom.
  • Koper med 24. in 26. oktobrom.


Dodatne informacije in možnost prijave na dogodek najdete na www.dozivi-bmw.si/bmw-electric-now-tour/.

 

PRESS CONTACT.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

Podobne objave