e-up! za vse – sinonim za novo generacijo električnega e-up! sta nizka cena in velik doseg

 

 

→ Svetovna premiera na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA): novi e-up!1

→ Idealen za mesta in za dnevne vozače: zaradi večje kapacitete baterije funkcionalni doseg zdaj meri do 260 km

→ Med obiskom fitnes centra, kina ali nakupovalnega središča: s polnilno močjo 40 kW se baterije do 80 odstotkov napolnijo že v eni uri

→ Okolju prijazen in gospodaren: e-up! omogoča vožnjo
brez emisij

Wolfsburg (Nemčija) – Volkswagen bo poskrbel, da bo električna mobilnost postala dostopna vsem – z novim e-up!. Cena osnovne izvedbe je v primerjavi s predhodnikom nižja in znaša 21.975 EUR2. Cena za slovenski trg še ni znana. Stroški nakupa so torej manjši, doseg pa je odslej večji: z novim baterijskim sistemom zdaj znaša do 260 km. In kar je še pomembno: kljub kompaktnim dimenzijam je e-up! popolnoma funkcionalen avto s prostorom za širi osebe. Omogoča pametno mobilnost in ničelne emisije za podjetja, voznike službenih vozil in za prosti čas.

Nove baterijske celice z bistveno večjo energijsko gostoto bodo odslej omogočale večji doseg. Povedano v številkah: kapaciteta baterij se je povečala z 18,7
na 32,3 kWh. Funkcionalni doseg je tako večji in znaša do 260 km. Predvidena poraba meri

12,7 kWh/100 km. Vse to pomeni, da je novi e-up! kos domala vsem dnevnim relacijam v mestnem okolju – bodisi v prostem času ali med službenimi obveznostmi. Časi polnjenja baterij so kratki: pri polnjenju z enosmernim tokom (DC) z močjo 40 kW je baterijo do 80 odstotkov mogoče napolniti že v 60 minutah. Serijska aplikacija “maps + more” pri tem omogoča, da uporabnik zažene, prekine in časovno nastavi polnjenje

 

 

prek pametnega telefona. Enako velja za klimatiziranje mirujočega vozila, ki je pri e-up! prav tako serijsko.

Novi e-up! pa kljub vsem prednostim za okolje zagotavlja tudi obilo užitka v vožnji. Eden od razlogov za to je njegovo nizko težišče – baterije so namreč vgrajene v dnu vozila. Poleg tega lahko elektromotor z močjo 61 kW pri speljevanju takoj zagotovi maksimalni navor. Mestni specialist tako za pospešek do 100 km/h potrebuje le 11,9 sekunde; najvišjo hitrost doseže pri 130 km/h.

 

Ugodna cena je rezultat učinkov ekonomije obsega. Volkswagen bo namreč odslej imel v ponudbi več električnih avtomobilov kot kadarkoli doslej. Tudi pri štirivratnem e-up! se bo obseg proizvodnje – po napovedih – v primerjavi s predhodnikom občutno povečal. Serijska oprema vključuje avtomatsko klimatsko napravo, radijski sistem “composition phone” z Bluetooth vmesnikom in DAB+, sistem za integracijo pametnega telefona “maps + more”, večfunkcijsko aplikacijo in asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist.

 

Kupcem električnih vozil so dandanes marsikje že na voljo subvencije.
V Nemčiji bodo kupci modela e-up! poleg državne subvencije v višini
2.000 EUR prejeli še ekosubvencijo s strani Volkswagna, ki bo znašal
2.380 EUR. V Sloveniji subvencija za električna vozila trenutno znaša vse do 7.500 EUR. Z nizko ceno in subvencijami bo ta električni avtomobil nedvomno zanimiv tudi z ekonomskega vidika. Volkswagen poleg tega za baterije zagotavlja jamstvo za dobo 8 let oz. prevoženih 160.000 kilometrov.

 

1) Vozilo še ni v prodaji.

2) Cena velja za nemški trg in je navedena brez ekosubvencije.

 

    O znamki Volkswagen:

Znamka Volkswagen Osebna vozila je prisotna na več kot 150 trgih širom po svetu, vozila pa proizvaja na 50 lokacijah v 14 državah. Leta 2018 je Volkswagen prodal okoli 6,2 milijona vozil, med katere sodijo prodajne uspešnice, kot so Golf, Tiguan, Jetta in Passat. Trenutno je pri Volkswagnu po vsem svetu zaposlenih 195.878 ljudi. Poleg tega je v več kot 10.000 partnerskih avtohišah zaposlenih še 86.000 ljudi. Volkswagen sistematično izpopolnjuje proizvodnjo avtomobilov. Električna mobilnost, pametna mobilnost in digitalna preobrazba znamke so ključna strateška področja za prihodnost.

Podobne objave