Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je “športni avtomobil leta”

 

Bralci revije AUTO BILD SPORTSCARS so za zmagovalca v kategoriji uvoženih SUV vozil izbrali najmočnejšo različico modela Alfa Romeo Stelvio s 375 kW (510 KM). Na tekmovanju je sodelovalo skupaj 110 vozil, razvrščenih v deset razredov.

 

Ta SUV je pravzaprav športni avtomobil, menijo bralci revije AUTO BILD SPORTSCARS, ki so za “športni avtomobil leta 2019” (izdaja 01/20 13. decembra 2019) izbrali Stelvio Quadrifoglio s 375 kW (510 KM). Najzmogljivejša različica tega modela je zmagala v kategoriji uvoženih SUV vozil. “Uvrstitev modela Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio v ekskluzivni izbor za naziv “športni avtomobil leta” jasno dokazuje, kako visoko kotira naš SUV model med ljubitelji športnih avtomobilov”, je izjavila Cristina Mauri, vodja trženja znamk Alfa Romeo in Jeep. “Navsezadnje, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ni le eno najmočnejših vozil v segmentu, ampak, zahvaljujoč svoji vozni dinamiki in okretnosti, tudi pravi športni avtomobil.”

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio z 2,9-litrskim turbobencinskim V6 motorjem, ima vrhunske zmogljivosti, ki jih optimalno in varno na cesto prenese štirikolesni pogon Alfa™ Q4. Ta izvrstni sistem zagotavlja idealno in varno vožnjo, pospešek od 0 do 100 km/h v samo 3,8 sekunde, ter največjo hitrost 283 km/h. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ima serijsko vgrajen diferencial z omejenim zdrsom in aktivno porazdelitvijo navora na zadnji osi (Alfa™ Active Torque Vectoring), sistem Alfa™ Chassis Domain Control, ter edinstveno centralno “inteligenco” vozila, ki so jo pri Alfi Romeo zasnovali z lastnimi algoritmi za upravljanje elektronskih naprav, ki se aktivirajo in delujejo usklajeno, ter omogočajo naravno, instinktivno in varno vožnjo.

 

Bralci revije AUTO BILD SPORTSCARS so “športni avto leta” izbirali med 110 aktualnimi modeli v desetih tekmovalnih kategorijah.

 

 

 

 

Petra Tašker Žumer, vodja marketinga in odnosov z javnostmi, Avto Triglav

Podobne objave