Novi Renault CLIO med finalisti za ‘Slovenski avto leta 2020’

SAL finalisti 2020Novi CLIO je postal eden izmed petih finalistov, ki se poteguje za naslov »Slovenski avto leta 2020«! Kot običajno se je v finale prebilo 5 avtomobilov. V finale izbora »Slovenski avtomobil leta 2020« so se po glasovanju bralcev devetih sodelujočih medijev uvrstili Renault CLIO, Opel Corsa, Volkswagen T-Cross, Škoda Kamiq in Mazda CX-30.

Novi Renault Clio in Opel Corsa sta po točkah bralcev močno izstopala, razlika med avtomobiloma T-cross in Kamiq pa je bila dokaj majhna. Pri štirih medijih sta največ glasov bralcev dobila ravno novi CLIO in Opel Corsa.

Predfinalni dogodek bo v soboto, 7. 12. 2019, v vadbenem centru AMZS Vransko, kjer bo več bralcev (izžrebancev) medijev lahko preizkusilo vožnjo vseh finalistov in pridobilo dodatne informacije o avtomobilih, ki so uvrščeni v finale. Na dogodku bodo tudi predstavniki znamk, ki bodo odgovorili na morebitna vprašanja bralcev ali članov žirije (novinarjev).

Končni vrstni red finalistov bodo predstavniki devetih sodelujočih medijev določili v finalu, ki se bo odvijal v soboto, 11. januarja 2020, v neposrednem televizijskem prenosu na nacionalni televiziji. Vsako uredništvo bo po enakem točkovnem sistemu razporedilo finaliste, končni seštevek točk pa bo določil zmagovalca izbora in tudi nosilca naslova »Slovenski avto leta 2020«.

Peta generacija ikoničnega Renault modela CLIO je v letu 2019 dobila oceno enega najvarnejših mestnih avtomobilov, kar so jih kdajkoli preizkusili pri Euro NCAP in s tem tudi naziv najvarnejšega avtomobila v svojem segmentu. S tem je novi Renault CLIO postal 22. model Skupine Renault, ki je prejel najvišjo možno oceno pet zvezdic.

Držimo pesti, da bo naš novi Renault CLIO zbral največ točk v finalu in s tem osvojil naslov »Slovenski avto leta 2020«.

Foto in PR: Renault

Podobne objave