Privlačen delodajalec: Hoedlmayr Slovenija širi poslovne prostore

 

LOGATEC, 12. decembra 2019. Podjetje Hoedlmayr Slovenija je pred kratkim investiralo 300.000 evrov v širitev poslovnih prostorov. Tako so pridobili nove površine v velikosti 500 kvadratnih metrov. Cilj naložbe je bil ustvariti dodatna in privlačnejša delovna mesta ter spodbujati učinkovitejše sodelovanje. Sedaj 20 sodelavcev v oddelkih za logistiko, upravljanje voznega parka, vnos naročil in carinjenje skupaj dela pod eno streho.

“Kot podjetje imamo srečo, da nenehno rastemo. Posledično so tudi naši zaposleni potrebovali več prostora. Zato smo že junija letos kupili dodatne prostore in takoj začeli prenovitvena dela,” razlaga direktorica Agata Kržič in dodaja: “To nam je omogočilo selitev pisarn v samo dveh mesecih.”

Kako dobro opravlja svoje delo sedanjih 20 zaposlenih v pisarni, kažejo naslednje številke: sodelavci podjetja Hoedlmayr Slovenija dnevno upravljajo 93 lastnih in več tovornjakov njihovih podizvajalcev, kar na leto nanese 100.000 vozil in več kot 12 milijonov prevoženih kilometrov.

Privlačnejši pogoji na delovnem mestu

“Pri nas je lahko zelo pestro,” se nasmehne Agata Kržič, ko začne opisovati način dela v oddelku logistike pri podjetju Hoedlmayr Slovenija: “Če se samo polovica naših dispečerjev v pisarni hkrati pogovarja po telefonu, lahko raven hrupa v pisarni postane precej mejna. Dovolj velik prostor je torej ključnega pomena. Poleg tega smo sprejeli ukrepe za uravnavanje hrupa in montirali protihrupne panele.”

 

 

Poleg izboljšanih osnovnih pogojev spodbujajo že sedaj dobro sodelovanje znotraj skupin. V ta namen so uredili posebne prostore za srečanja in pogovore.

Hoedlmayr logistika d.o.o.

Hoedlmayr logistika d.o.o. je v 100-odstotni lasti družbe Hödlmayr International AG in trenutno zaposluje 196 ljudi. Vozni park sestavlja več kot 90 posebnih transportnih vozil. Sedež v Logatcu ima površino skladišča več kot 90.000 kvadratnih metrov, prostor za več kot 3.500 vozil in tudi lastno garažo. Promet Hoedlmayr logistika d.o.o. je v preteklem letu (2018) znašal okoli 15 milijonov evrov.

 

Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG je mednarodno družinsko podjetje iz Schwertberga (Avstrija), katerega osnovna dejavnost je logistika vozil. Podjetje je specializirano za celotno dobavno verigo – od prevzema vozil iz tovarne/vstopnega pristanišča do dostave k prodajalcu vozil/ lastniku voznega parka. Letno prepeljejo približno 1,75 milijona vozil. Podjetje Hödlmayr International AG in njegove hčerinske družbe v 16 državah zaposlujejo 1.900 ljudi. Skupina ima v celoti več kot 800 vozil za posebni transport, 12 vlakovnih sistemov in 1,3 milijona kvadratnih metrov skladiščnega prostora za približno 55.000 vozil. Promet družbe je lani znašal okoli 285 milijonov evrov.

 

Kontakt za medije:

Zala Grilc

E: zala.grilc@sm-studiomarketing.com

T: 01 58 96 810

M: 040 481 210

Podobne objave