V TOVARNI MIOVENI V ROMUNIJI SO IZDELALI ŽE 500.000. PRIMEREK NOVEGA DUSTERJA

Konec novembra letos so v tovarni Dacia v romunskem mestu Mioveni proslavili izdelavo 500.000-ega primerka novega Dusterja (paket opreme Prestige s štirikolesnim pogonom, motorjem 1,3 TCE 150 CP, rdeče barve). Gre za drugo generacijo ikoničnega modela za Romunijo in za Skupino Renault, ki so jo predstavili pred dobrima dvema letoma na avtomobilski razstavi v Frankfurtu. Jubilejni novi Duster je namenjen kupcu v Franciji. V tovarni Mioveni na dan izdelajo po 1.400 vozil, od tega je 1.050 novih Dusterjev.

Prvi rod modela Duster so začeli izdelovati leta 2010 in odtlej v tovarni Mioveni v Romuniji izdelali že več kot 1,7 milijona primerkov tega modela. Vozila znamke Dacia so naprodaj v 44 državah, njeni najpomembnejši izvozni trgi pa so Francija, Italija in Španija.

 

»Uspeh temelji na usposobljenih, resnih in odgovornih ekipah. Tako je pri Daciji. Duster je ikoničen model znamke Dacia, ki ga izdelujemo v tovarni Mioveni, k temu pa prispevajo vse ekipe Skupine Renault Romunija, in za to se zahvaljujem prav vsem. Še naprej moramo ostati solidarni, odgovorni in natančni, da bomo ohranili svojo konkurenčnost. Izdelujemo privlačna, kakovostna, konkurenčna vozila, ki jih naši kupci cenijo. Danes v okviru ene najpomembnejših tovarn Zveze Renault Nissan Mitsubishi gradimo našo prihodnost,« je dejal Miguel Oliver – Boquera, izvršni direktor tovarne vozil Dacia.
Novi Duster je najbolje prodajani športni terenec v Romuniji in drugi najbolje prodajani model na domačem trgu, za modelom Logan. V Romuniji je dobil priznanje »Avtomobil leta 2018«, pri britanskem časniku Sun pa so mu na svoji letni prireditvi podelili priznanje »Value Car of the Year«.

 

Tovarna vozil Dacia – tovarna prihodnosti

 

Zaposleni in kupci so v osrčju niza preobrazb tovarne vozil Dacia. To je moderna in prilagodljiva tovarna z avtomatiziranimi proizvodnimi postopki. V minulih petih desetletjih so v tej tovarni skupno izdelali 6,8 milijona vozil. V tem obdobju so izdelovali več kot osem različnih modelov: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SuperNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (s karoserijskimi različicami limuzina, kombi, furgon in pick-up), Dacia Sandero in Dacia Duster. V isti tovarni proizvajajo tudi karoserije in sestavne dele, ki so namenjeni montaži modelov iz skupine Global Access v drugih tovarnah Skupine Renault po svetu. Zdaj z montažnega traku pride novo vozilo vsakih 54 sekund, več kot 90 odstotkov proizvodnje pa je namenjene izvozu.
Dacia v Romuniji izdela po 350.000 vozil na leto, h katerim je treba prišteti še več kot 500.000 motorjev in več kot 500.000 menjalnikov, od katerih jih gre en del v izvoz preko direkcije za logistiko Romunija in Alliance International Logistics Network (AILN), največjega logističnega centra Zveze Renault Nissan Mitsubishi.

 

Skupina Renault Romunija

 

Skupina Renault avtomobile izdeluje že od leta 1898, danes pa je mednarodna skupina, ki je v letu 2018 skupno prodala skoraj 3,9 milijona vozil v 134 državah. Stavi na dopolnjevanje svojih petih znamk (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine in LADA), električna vozila in edinstveno zvezo s podjetjema Nissan in Mitsubishi Motors. Ob sprejemanju velikih tehnoloških izzivov prihodnosti in izvajanju svoje strategije donosne rasti se Skupina Renault osredotoča na svoj mednarodni razvoj. Skupina Renault je edino podjetje v Romuniji, ki vključuje prav vse dejavnosti proizvajalca avtomobilov, kar je privedlo do vztrajne gospodarske uspešnosti in velike ponudbe delovnih mest za različne poklice in specialnosti: raziskave kupcev in trga, oblikovanje, inženiring, proizvodnja in logistika, trženje, poslovne storitve in financiranje. Lani je Skupina Renault Romunija presegla prag 6 milijard evrov prihodkov. Z jedrom ponudbe Global Access (paleta modelov, v katero spadajo modeli Dacia, izdelani v industrijskem sistemu Mioveni) ima Skupina Renault Romunija z znamkama Dacia in Renault vodilno mesto na domačem trgu, njenih 18.800 zaposlenih pa se odlikuje z inovacijami, sprejemanju dobrih praks in svoji profesionalnosti.

Podobne objave