‘Goodyear Ventures & AndGo’

Goodyear na sejmu CES

Avtor: Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o. Foto: Goodyear

Goodyear bo z novim kapitalskim skladom Goodyear Ventures, ki so ga premierno predstavili na tehnološkem sejmu CES 2020 v Las Vegasu, 100 milijonov dolarjev namenil nadaljnjim investicijam v tehnološke mobilnostne rešitve. Pri tem se bodo osredotočili predvsem na sodelovanje z zagonskimi podjetji, s katerimi si delijo vizijo trajnostnih, varnih in novih izkušenj v mobilnosti. Goodyearova prizadevanja bodo usmerjena v več tematskih sklopov, kot so električne in avtonomne tehnologije, rešitve za povezano mobilnost, nova generacija javnih prevozov, infrastruktura prihodnosti ter nove tehnologije in materiali za izdelavo pnevmatik.

Že letos so v skladu s tem na sejmu predstavili tudi svojo inovativno platformo AndGo, ki voznim parkom zagotavlja stalno pripravljenost na delovanje. Vozila, vključena v storitev, bodo namreč deležna rutinskih pregledov in spremljanja stanja pnevmatik s pomočjo inteligentnih senzorjev. S časovnim načrtovanjem bodo lahko upravitelji voznih parkov hitro in enostavno aktivirali široko servisno mrežo, s čimer bodo vozila brez daljših prekinitev ohranjali v voznem stanju.

Platforma AndGo prinaša konec ugibanj, kdaj vzdrževati vozne parke, upraviteljem pa omogoča možnost popolne osredotočenosti na izpolnjevanje želja svojih uporabnikov. Inovativna storitev nudi odgovor na številne izzive mobilnosti v prihodnosti, kot so na primer povečana potreba po javnih prevozih in uporabi storitev deljenih prevozov ter vzdrževanje avtonomnih vozil, ki so trenutno v razvoju. AndGo je za zdaj na voljo na nekaterih ameriških trgih, sredi leta 2020 pa se bo uporaba platforme razširila tudi v druge države.

Podobne objave