Koncern Volkswagen in Microsoft nadgrajujeta partnerstvo

Družbena odgovornost

Avtor: Porsche Slovenija d.o.o.
Foto: Volkswagen

Koncern Volkswagen in Microsoft Nemčija sta se dogovorila za dolgoročno sodelovanje pri pobudah za trajnost in socialno prihodnost. Cilj je spodbujanje in skupno uresničevanje projektov s področja družbene odgovornosti, kot so trajnost, digitalno opismenjevanje in nadaljnje usposabljanje ter interna angažiranost zaposlenih v skupno dobro. V ta namen sta obe podjetji podpisali okvirno pogodbo.

Ralf Pfitzner, vodja trajnostnega delovanja v koncernu Volkswagen, je dejal: “Varovanje podnebja in digitalna transformacija sta osrednji temi za prihodnost gospodarstva in družbe. Izzivi so ogromni – zato je še posebej pomembno, da je transformacija sprejeta s širokim družbenim konsenzom in da nam ljudje sledijo. Zato bolj kot kdajkoli prej potrebujemo sodelovanja z uspešnimi partnerji.”

Sabine Bendiek, direktorica podjetja Microsoft Nemčija, je poudarila: “Čas za soliranje je potekel. Novo desetletje zahteva skupne odgovore na velike izzive. Zato svojo dejavnost povezujemo s Volkswagnom ter želimo spodbujati uporabo digitalnih tehnologij in umetne inteligence v dobro okolja, družbe in gospodarstva. V središču našega delovanja je podpora ljudem vseh starostnih skupin pri izoblikovanju njihovih kompetenc za digitalizirani svet.”

Dostop do digitalnih tehnologij
Tako Volkswagen kot tudi Microsoft se v okviru družbene odgovornosti že angažirata na področjih trajnosti in digitalnega opismenjevanja. Njun cilj je, da bi ljudem omogočili dostop do digitalnih tehnologij, da bi ti s tem postali del družbe in si povečali možnosti za prihodnost. Sedaj želita podjetji sodelovati na področju družbene angažiranosti, s čimer bi ustvarili sinergije in skupaj prispevali k družbeni dodani vrednosti.

V ta namen bo Microsoft na priznani Volkswagnovi fakulteti 73 (Fakultät 73) ponudil program digitalnega usposabljanja. Z njim naj bi se zaposleni pri Volkswagnu kot tudi zunanji iskalci zaposlitve ustrezno pripravili na digitalni trg dela ali se nadalje usposabljali. Prvih 100 študentov se bo v program lahko vključilo spomladi. Poleg tega v Autostadtu v Wolfsburgu za učence in dijake načrtujejo skupne delavnice s področij, kot sta programiranje in umetna inteligenca.

Zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida
Še en projekt, ki ga načrtujejo za pomlad, je “Thinkathon” v Autostadtu. Na tem dogodku se bodo udeleženci iz obeh podjetij, študenti in zagonska podjetja ukvarjali z vprašanjem, kako uporabiti umetno inteligenco, da bi zmanjšali emisije ogljikovega dioksida. Za drugo četrtletje 2020 se trenutno pripravlja projekt, ki se bo v okviru še enega kreativnega formata osredotočal na trajnostne cilje Združenih narodov.

Že od leta 2018 imata Volkswagen in Microsoft sklenjeno strateško partnerstvo za skupni razvoj oblaka Volkswagen Automotive Cloud.

Podobne objave