Volkswagen Gospodarska vozila razkriva, kakšen bo novi Caddy

Svetovna premiera februarja 2020

Avtor: Porsche Slovenija d.o.o.

Foto: Volkswagen Gospodarska vozila

Nova generacija bo popolnoma drugačna, a bo kljub temu izpolnjevala vsa dosedanja pričakovanja: Volkswagnov Caddy bo v svoji peti generaciji popolnoma prenovljen avtomobil. Noben vijak ne bo ostal nedotaknjen. Kljub temu bo novi Caddy še naprej vzor za vsa vozila iz A-segmenta mestnih dostavnikov in družinskih enoprostorcev. Kot prostorski čudež z dvema medosnima razdaljama bo namreč še naprej izpolnjeval vse tradicionalne želje glede najrazličnejših transportnih možnostih in čim večje svobode za vsakodnevne potrebe obrtnikov, ponudnikov storitev in družin.

Študije novega Caddyja so postale bolj konkretne: jasno je, da se bo pri bodočem malem dostavniku znamke Volkswagen Gospodarska vozila v prihodnjem letu marsikaj spremenilo.  Nova izvedba Caddy Cargo daje vedeti, da bo sicer izrazito funkcionalni, praktično naravnani razred v prihodnje zaznamovala nova samozavest. Osnutek jasno razkriva: strešna linija se rahlo spušča proti zadku, kratka medosna razdalja bo daljša, medtem ko bodo platišča in pnevmatike po želji lahko večji. Tudi svetlobna LED-grafika postaja zelo inovativna: sprednje luči se optično nadaljujejo iz mreže hladilnika in prehajajo naravnost v športno-elegantne stranske linije karoserije. Študija novega Caddyja poleg tega že jasno nakazuje bolj navpične, vitke luči na zadku. Vse je drugačno, a Caddy še naprej ostaja sinonim za veliko tovorno prostornino in odlično prilagodljivost. Tisto, zaradi česar je Caddy že od vsega začetka priljubljen pri kupcih, ostaja nespre­menjeno. Skratka, 100-odstotno nov, 100-odstotno Caddy.

Eden od elementov za več športnosti v segmentu se odraža tudi pri osebni različici: kratka medosna razdalja ne poskrbi samo za bolj suveren videz– pač pa je vozilo dejansko širše in daljše. Poleg športnikov in rekreativcev bo novi Caddy kot privlačna, praktična alternativa zanimiv še za marsikoga. Magnet za oči je zagotovo tudi ogromno panoramsko strešno okno, ki je največje v segmentu. Novi Caddy ima športno vitek dizajn – suveren videz, ki je kot ulit. Vse to nakazuje, da tudi novi Caddy želi postati merilo v svojem razredu. Poleg tega bo na voljo več asistenčnih sistemov kot kdajkoli prej v razredu mestnih dostavnikov in družinskih enoprostorcev. Novi Caddy bo vedno povezan z internetom. To pomeni, da bo deloval kot samostojna naprava na štirih kolesih z informacijami v realnem času. Mestni dostavnik in družinski enoprostorec bosta svetovni javnosti premierno predstavljena konec februarja 2020.  Nadaljnje podrobnosti sledijo kmalu.

Podobne objave