Maserati razkriva svoje načrte za razvoj in proizvodnjo novih elektrificiranih vozil

 

Modena, 14. februar 2020 – Vsi novi modeli Maserati bodo 100 % razviti, zasnovani in proizvedeni v Italiji; opremljeni bodo s hibridnimi in akumulatorskimi električnimi pogonskimi sklopi, popolnoma inovativni in  izjemno zmogljivi, kot je značilno za DNK znamke.

 

Po napovedanih testiranjih novih, popolnoma električnih pogonskih sklopov, ki bodo vgrajeni v prihodnje modele, Maserati sedaj predstavlja razvojne in proizvodne načrte za elektrificirano paleto vozil z znakom tridenta.

 

S programom elektrifikacije bodo pričeli letos, prvi proizveden hibridni model bo Maserati Ghibli.

 

Proizvodnja novih modelov Maserati GranTurismo in GranCabrio, prvih 100 % električnih avtomobilov znamke, se bo pričela leta 2021.

GranTurismo in GranCabrio bodo izdelovali v tovarni Mirafiori, naložba v proizvodnjo bo znašala 800 milijonov evrov. Oba ikonična avtomobila z znakom tridenta, GranTurismo in GranCabrio najnovejše generacije, sta bila od leta 2007 do 2019 prodana v več kot 40.000 primerkih.

 

V letu 2020 bo kompleks Mirafiori okrepil svoj položaj svetovne tovarne, s poudarkom na elektrifikaciji in in mobilnosti v prihodnosti, s tem, da bo velik del svojih kapacitet namenil proizvodnji novih elektrificiranih avtomobilov.

 

Vendar pa Maseratijevo srce še vedno ostaja v Modeni, kjer ima svoj sedež, kjer razvijajo in testirajo vozila, in kjer bodo proizvajali nov superšportni avtomobil. Za Maserati je Modena kraj, kjer že 80 let izdelujejo izjemne avtomobile, ki izstopajo po razkošju, eleganci, slogu, zmogljivostih in kakovosti ter se prodajajo na več kot 70 trgih.

 

Prvi izmed novih modelov Maserati, ki jih bodo leta 2020 izdelali v Modeni, bo superšportni avtomobil, ki bo blestel s tehnologijo in obujal tradicionalne vrednote znamke. Na proizvodni liniji že potekajo velika posodobitvena dela, deloma za prilagoditev proizvodnji električne različice novega superšportnega avtomobila. Obenem so začeli tudi s širitvijo lakirnice in z gradnjo novega prizidka.

 

Modena je tudi dom centra za inovacije »Innovation Lab«, ki je srce tehnoloških raziskav, razvoja in oblikovanja. V tem centru odličnosti so bili zasnovani vsi sedanji in prihodnji modeli znamke Maserati. Tukaj z digitalnimi procesi podpirajo razvoj izdelkov, z ekskluzivno Maseratijevo formulo, ki s celostnim pristopom že od začetne faze daje prednost človeškemu faktorju: osredotočenost na kupca je vključena v svet virtualne simulacije z ekskluzivno kombinacijo strojne in programske opreme. Digitalni procesi, ki podpirajo produktni razvoj, potekajo na treh glavnih področjih: statični simulator, najnovejša generacija dinamičnega simulatorja s tehnologijo DiM (Driver-in-Motion) in razvojni laboratoriji »User eXperience«.

 

 

 

 

Prihaja tudi nov vsestranski model, ki ga bodo proizvajali v Cassinu in bo, zahvaljujoč inovativnim tehnologijam, vodilni v ponudbi modelov Maserati. V novo proizvodno linijo, ki jo bodo začeli graditi konec prvega četrtletja 2020, bodo investirali 800 milijonov evrov. Prva vozila naj bi s proizvodnega traku zapeljala že leta 2021.

 

Kot je bilo omenjeno že v enem prejšnjih sporočil, se “glasba spreminja”, in to bo še bolj očitno maja letos, ko se bosta srečali preteklost in prihodnost ter Maserati čvrsto postavili na svetovni oder prihodnje mobilnosti.

 

 

 

Maserati S.p.A.

Maserati proizvaja edinstvene avtomobile z izjemnim in prepoznavnim značajem. S svojim slogom, tehnologijo in z ekskluzivnimi lastnostmi navdušujejo prefinjene in zahtevne kupce in že od nekdaj predstavljajo merilo v avtomobilski industriji. Ambasadorji te dediščine so vodilni Quattroporte, športna limuzina Ghibli in Levante, prvi SUV znamke Maserati. Popolna ponudba, ki vključuje bencinske in dizelske motorje, pogon na zadnji kolesi ali pogon na vsa štiri kolesa, najkakovostnejše materiale in izjemni inženiring. Tradicija uspešnih avtomobilov, ki vsak na novo definira, kaj pomeni italijanski športni avtomobil z vidika dizajna, zmogljivosti, udobja, elegance in varnosti.

 

Veronika Mlakar

Strokovna sodelavka za tržne komunikacije
Marketing

veronika.mlakar@avto-triglav.si
T: +386 1 588 34 67 • GSM: +386 51 443 190

Avto Triglav d.o.o., Ljubljana
Dunajska cesta 122, SI – 1000 Ljubljana

Podobne objave