Inovativna nova Ford Puma združuje učinkovitost blagega hibrida in ima največ prostora za prtljago v svojem razredu

Foto: Ford

 

Ljubljana, 16.03.2020 – Sporočamo, da smo z današnjim dnem tudi uradno začeli s prodajo atraktivne Ford Pume. Vstopna cena za Pumo Titanium 1.0 EcoBoost 92 kW (125 KM), znaša 19.880 €. Serijska oprema je bogata in vključuje: 17” platišča iz lahke zlitine, LED žaromete, zadnja tipala za pomoč pri parkiranju, klimatsko napravo, navigacijski sistem Ford SYNC 3 + DAB, izbiro voznega načina, prednja sedeža z masažno funkcijo, sistem za preprečevanje trčenja, zaviranje po trčenju, pomoč pri vzdrževanju smeri in še bi lahko naštevali. Prva vozila so že na voljo pri Fordovih trgovcih.

 

Težko pričakovana Ford Puma uvaja Fordovo napredno blago hibridno (mild-hybrid) pogonsko tehnologijo za varčevanje z gorivom ter vrhunsko praktičnost in nadvse privlačno oblikovanje, ki nagovarjajo kupce v segmentu kompaktnih crossoverjev.

 

Fordova 48-voltna hibridna tehnologija EcoBoost zagotavlja odzivno zmogljivost ob optimalno varčni porabi goriva ter z dodatnim električnim navorom brezhibno oskrbuje trivaljni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki ga odlikuje nizko trenje, da razvije moč do 155 KM.

 

Puma odpira novo poglavje Fordovega oblikovalskega izraza z značilnimi na blatnike postavljenimi žarometi in športnimi, aerodinamičnimi linijami. Skladna razmerja športnega terenca z večjim odmikom od tal zagotavljajo samozavestno vozno izkušnjo in omogočajo neovirano prostornino prtljažnika 456 litrov, kar je največ v tem razredu.

 

Napredne tehnologije za podporo vozniku omogočajo preprostejšo in manj stresno vozno izkušnjo ter vključujejo:

  • aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go, prepoznavanjem znakov z omejitvijo hitrosti in sistemom za usmerjanje v sredino voznega pasu za brezskrbno vožnjo po avtocestah in v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem;
  • nov sistem obveščanja o nevarnostih v bližini, ki lahko voznika obvesti o nevarnih situacijah na cesti, še preden jih zagleda ali jih zaznajo tipala v vozilu.

 

Puma je prvo vozilo v svojem segmentu, ki ponuja tehnologije za udobje in priročnost, kot sta prostoročni pomik prtljažnih vrat in sedež z masažno funkcijo – obe možnosti sta del serijske opreme prestižne različice Titanium X. Ford Performance je poskrbel za navdih pri oblikovanju športne karoserije Pume ST-Line, ki jo dopolnjujejo 19-palčna mat črna strojno obdelana platišča iz zlitine (za doplačilo), športno vzmetenje in spodaj raven volanski obroč.

 

“Uporabniki so nam povedali, da si želijo kompaktno vozilo vpadljivega videza, ki obenem nudi rešitve za vsakdanje življenje. Rezultat je naša nova Ford Puma, karizmatičen in praktičen crossover s pestro paleto tehnologij od masažnih sedežev do blagega hibridnega pogona,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa.

 

Več o novi Ford Pumi si preberite na www.ford.si.

 

PR: Summit motors            

Podobne objave