Cestninski boxi DKV kmalu tudi za italijanske avtoceste

 

 

Ratingen/Rim, 10. marec 2020. Največji upravljavec italijanskega avtocestnega omrežja, Autostrade per l’Italia, S.p.A., je podpisal pogodbo o uvedbi DKV BOX ITALIA za brezgotovinsko obračunavanje cestnine za vsa tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad 3,5 tone. Družba Autostrade per l’Italia S.p.A. upravlja z več kot 3.000 km avtocest oziroma z več kot polovico vseh plačljivih avtocest v Italiji.

S podpisom pogodbe se odpirajo vrata za dokončno potrditev družbe DKV EURO SERVICE kot certificirane ponudnice storitev za združenje koncesionarjev za avtoceste in predore (AISCAT). V bližnji prihodnosti pričakujemo tudi potrditev za DKV BOX EUROPE.

 

»To je pomemben mejnik v zgodovini našega podjetja,« pravi Jérôme Lejeune, direktor za cestnine pri DKV EURO SERVICE. »Zelo nas veseli, da smo s sporazumom z družbo Autostrade per l’Italia naredili velik korak in strankam ponudili našo napravo za plačevanje cestnine na italijanskih avtocestah za tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad 3,5 tone.« Roberto Tomasi, izvršni direktor pri Autostrade per l’Italia, dodaja: »DKV EURO SERVICE je pomemben strateški partner za razvoj digitalnih storitev v naši mreži, saj tako spodbujamo konkurenčnost med najboljšimi akterji na trgu. Veselimo se uspešnega sodelovanja.«

Italijanske cestninske postaje smo posebej za ta namen opremili z ustrezno programsko in strojno opremo ter z oznakami, ki bodo voznika vodile na vozne pasove na cestninskih postajah, kjer bo lahko uporabil napravo DKV BOX ITALIA.

 

Več informacij je dostopnih na povezavi www.dkv-euroservice.com.

 

 

Kontakt za medije:

Jana Studen

jana.studen@sm-studiomarketing.com, tel. 041 538 791

 

 

DKV Euro Service

DKV EURO SERVICE že več kot 80 let sodi med vodilne ponudnike storitev na področju logistike in transporta. DKV po vsej Evropi ponuja široko paleto rešitev za optimizacijo in upravljanje komercialnega voznega parka, od brezgotovinske oskrbe na poti na več kot 100.000 prodajnih mestih do obračunavanja cestnine in povračila DDV. Podjetje DKV EURO SERVICE je del skupine DKV MOBILITY SERVICES, ki zaposluje več kot tisoč delavcev. Skupina je leta 2018 ustvarila več kot 8,6 milijarde evrov prometa in poslovala v 42 državah. Trenutno približno 200.000 strank uporablja več kot 3,7 milijona kartic DKV CARD in naprav v vozilu (OBU). Leta 2019 je bila kartica DKV CARD že 15. leto zapored nagrajena kot najboljša blagovna znamka v kategoriji kartic za gorivo in servisnih kartic.

 

 

Cestninski box DKV bo kmalu mogoče uporabljati tudi na italijanskih avtocestah. (Slika: DKV)

 

Studio Marketing International,

marketinška agencija, d.o.o.

Podmilščakova c. 25, 1000 Ljubljana, Slovenija

Podobne objave