Električna! Nova Opel Mokka prihaja na ceste

Foto: Opel

 

  • Električna, seveda: nova Mokka je na voljo kot baterijsko električno vozilo od samega začetka prodaje
  • Testiranje: druga generacija Mokke je še vedno popolnoma zamaskirana
  • Res navdušujoče: e-moč, kompaktne dimenzije, velik vtis

 

Rüsselsheim.
Nova Opel Mokka je na cestah; še vedno zamaskirana, a pripravljena na prve pomembne preizkuse z Oplovimi inženirji. In električna je! Druga generacija Mokke je povsem nova in njeno novo tehnologijo, vključno z e-močjo, temeljito preizkušajo, nastavljajo in preverjajo pred uvedbo na trg. Proizvodnja se bo začela v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Prvi avtomobili za proizvodnjo bodo električni, do kupcev pa bodo prišli v začetku leta 2021. Preizkusni avtomobili namigujejo na to, kaj stoji za kamuflažo: velik rumen K na zeleno-črnih bokih testnih vozil – K kot v Mokki. Ja, preprosto Mokka.

Nova generacija je v imenu izgubila poznani dodatek – X, tako kot ga ni imela uspešnica prve generacije, ki je bila predstavljena leta 2012. Takrat je Mokka navdušila s svojimi kompaktnimi dimenzijami in trdnim videzom. Novi model je prav tako majhen in robusten, vendar na veliko bolj napreden in sodoben način – še bolj prilagojen vožnji po mestu, še bolj eleganten, da pusti velik vtis. Zelo učinkovita, jasna in drzna ter seveda popolnoma električna, že od začetka prodaje. Kupci bodo lahko uživali v vznemirljivi, izključno baterijsko električni različici, na voljo pa bodo tudi različice z motorji z notranjim izgorevanjem.

 

Čeprav je še vedno zamaskirana, nova Mokka že kaže privlačna razmerja s kratkimi sprednjimi in zadnjimi previsi – popolnoma usklajena z novo Oplovo oblikovalsko filozofijo prihodnosti. Mokka nove generacije združuje nemško oblikovanje s prečiščenim, “razstrupljenim” oblikovalskim jezikom. Poleg tega bodo vozniki in ostali potniki lahko uživali v popolnoma digitalizirani notranjosti. Oplovi oblikovalci so pozorno poskrbeli za jasen in čist pregled nad kontrolami.

Generalni direktor Opla, Michael Lohscheller: »Razvoj nove Mokke zelo natančno spremljam dve leti in pol in sem zelo ponosen na tega novega Opla, ki bo električen že od samega začetka! Lahko obljubim, da bo nova Mokka eden najbolj navdušujočih avtomobilov v naši dolgi zgodovini! Ta druga generacija prikazuje vse, za čemer Opel danes stoji in v prihodnosti bo spremenila percepcijo naše blagovne znamke. Naši inženirji imajo še zmeraj precej pomembnega dela, vendar se veselim, da bom kmalu predstavil novo Mokko. ”

 

O Oplu

Opel je eden izmed največjih evropskih proizvajalcev vozil. Vse skupaj se je začelo leta 1862 v kraju Rüsselsheim v Nemčiji, pod okriljem Adama Opla. Podjetje se je s proizvodnjo vozil začelo ukvarjati leta 1899. Opel je član skupine PSA od augusta 2017. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je podjetje prisotno v več kot 60 državah po svetu, z okoli milijon prodanimi vozili v letu 2019. Opel trenutno izvaja svojo strategijo elektrifikacije, da bi zagotovil trajnostni uspeh in izpolnitev zahtev kupcev v prihodnosti. Do leta 2024 bodo imeli vsi modeli Opel svojo električno različico. Ta strategija podjetja je del načrta PACE!, s katerim bo Opel postal trajnostno donosen, globalen in električen.

 

Obiščite: https://int-media.opel.com

https://twitter.com/opelnewsroom

Podobne objave