Družbi Volvo Cars in Plugsurfing ponujata vseevropsko storitev polnjenja za vse električne modele

 

Vozniki povsem električnih modelov Volvo Recharge bodo imeli v Evropi kmalu enostaven dostop do več kot 200.000 polnilnih točk, saj je družba Volvo Cars za partnerja izbrala ponudnika storitev polnjenja vozil Plugsurfing za nemotena potovanja na dolge razdalje po stari celini.

 

Volvo Cars z dogovorom z družbo Plugsurfing tako odpravlja najpogostejše ovire za voznike električnih vozil, na primer neustrezen dostop do polnilnih mest in močno razdrobljen evropski trg za polnilno infrastrukturo.

 

Dogovor z družbo Plugsurfing, enim od največjih in hitro rastočih povezovalcem polnilne mreže v Evropi, omogoča voznikom enostavno polnjenje električnega vozila Volvo po celotni stari celini in odpravlja potrebo po številnih državnih naročninah za polnjenje.

Račun Plugsurfing, ki je vključen v vsak povsem električni model Volvo Recharge v Evropi, omogoča dostop do številnih lokalnih polnilnih mrež po vsej Evropi in s tem nemoteno čezmejno potovanje v električnem vozilu. Platforma Plugsurfing prav tako ponuja možnosti za druge nove in vznemirljive storitve v zvezi s polnjenem, ki jih je mogoče dodati pozneje.

 

Stranke bodo lahko polnile svoje vozilo z brezstično polnilno kartico ali prek aplikacije na pametnem telefonu na katerem koli od več kot 200.000 polnilnih mest v 38 evropskih državah, ki jih platforma Plugsurfing podpira. Vsa polnjenja in plačila se obdeluje mesečno, pri čemer pa Plugsurfing od strank ne zahteva sklenitve naročnine za uporabo storitve.

 

»Storitev Plugsurfing bo zajela vse vaše potrebe po polnjenju in vožnji: dnevne prevoze, polnjenje na lokaciji in potovanja na dolge razdalje,« je povedal Björn Annwall, vodja regije EMEA (Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika) pri družbi Volvo Cars. »S to svobodo postaja vožnja z električnim modelom Volvo še bolj prijetna in brezskrbna.«

 

Prek aplikacije Plugsurfing ali informacijsko-razvedrilnega sistema za operacijski sistem Android lahko vozniki električnega modela Volvo filtrirajo polnilna mesta po lokaciji, razpoložljivosti v realnem času in hitrosti polnjenja. Aplikacija prav tako prikazuje informacije o ceni za vsako polnilno mesto, s tem pa je postopek polnjenja enostaven in pregleden.

 

Tako kot Volvo Cars se družba Plugsurfing močno osredotoča na trajnostni vidik, saj nenehno povečuje svojo mrežo ponudnikov in prednostno obravnava tiste, ki prisegajo na obnovljive vire energije.

 

»Skupaj z Volvo Cars ima Plugsurfing natančno začrtano vizijo trajnostnega razvoja in enostavnosti polnjenja vozil,« je dejala Anne Jalkala, izvršna direktorica družbe Plugsurfing. »Z našim sodelovanjem z družbo Volvo Cars v smeri elektrifikacije mobilnosti in povezovanja polnilnih mest želimo uresničiti mobilnost brez emisij za prihodnje generacije voznikov.«

 

Družba Volvo Cars bo začela ponujati storitev Plugsurfing s povsem električnim modelom XC40 Recharge P8, ki vstopa na trg v drugi polovici 2020.

 

XC40 Recharge P8 je prvi model iz družine povsem električnih vozil Volvo in prvi povsem električni avtomobil družbe Volvo Cars. S štirikolesnim pogonom ima model XC40 Recharge P8 doseg prek 400 km (po ciklu WLTP) z enim polnjenjem in moč 408 KM. Baterija se s sistemom hitrega polnjena z enosmernim tokom napolni do zmogljivosti 80 % v 40 minutah.

 

V naslednjih letih bo družba Volvo Cars na trg poslala druge povsem električne modele. Do leta 2025 ima cilj, da njen obseg globalne prodaje sestavlja 50 odstotkov povsem električnih vozil, drugo polovico pa predstavljajo hibridi.

 

Opomba urednikom

 

Več informacij o družbi Plugsurfing je na voljo na: https://www.plugsurfing.com/press

 

PR – VCAG d.o.o.

Podobne objave