Aplikacija za pametne telefone „Volvo on Call“ zdaj voznikom priključnih hibridov omogoča vpogled v vzorce vožnje na električni pogon

 

Lahko ji rečemo števec korakov za elektrificirane avtomobile: vozniki priključnih hibridnih avtomobilov Volvo lahko zdaj dobijo nov vpogled v svoje vzorce vožnje na električni pogon, saj je Volvo Cars v svoji aplikaciji za pametne telefone „Volvo on Call“ uvedel vrsto novih funkcij.

 

Z dodatnimi funkcionalnostmi namerava Volvo Cars še naprej spodbujati voznike priključnih hibridov Volvo, da čim bolj napolnijo baterijo vozila in vozijo popolnoma električno, ter želi na splošno povečati zanimanje za prednosti električnih avtomobilov in trajnostno mobilnost.

 

Nova in izboljšana aplikacija „Volvo on Call“ voznikom omogoča, da vidijo, kakšno razdaljo so prevozili v popolnoma električnem načinu vožnje ter svojo porabo električne energije in goriva, skupaj z drugimi podatki. Pozneje letos bo storitev voznikom omogočila tudi možnost ogleda vpliva njihove vožnje na njihov ogljični odtis, pa tudi ocenjene stroške goriva, ki so ga prihranili z vožnjo v popolnoma električnem načinu.

 

„Želimo, da aplikacija „Volvo On Call“ olajša življenje vam kot uporabniku in ustvari bolj osebno izkušnjo,“ je dejal Ödgärd Andersson, glavni direktor digitalizacije. „Ker avtomobil postaja vse bolj povezan, se povečuje potencial aplikacije, zato nameravamo sčasoma poskrbeti, da bo aplikacija tolikšen del podjetja Volvo, kot so avtomobili sami.“

 

Za ustrezne modele Volvo Recharge, kupljene v obdobju ponudbe, bo platforma voznike obveščala tudi o stanju povračil za električno energijo iz lanskega leta*. Recharge je krovno ime za vsa vozila Volvo, ki imajo polnilno baterijo, s popolnoma električnim in priključnim hibridnim pogonskim sklopom.

 

Nove funkcionalnosti „Volvo on Call“ so na voljo za vse modele priključnih hibridov Volvo, ki imajo vgrajeni platformi SPA in CMA ter so v prodaji po letu 2015, v 47 državah po vsem svetu, kjer deluje „Volvo on Call“.

 

„Tako kot števec korakov pomaga ljudem, da se bolj pogosto ukvarjajo s telesno vadbo, verjamem, da bo aplikacija ljudem omogočila boljši vpogled v njihove vozne vzorce, da bodo lahko vozili na bolj trajnosten način,“ je povedal Björn Annwall, vodja EMEA pri Volvo Cars. „Na priključne hibride gledamo kot na „delno električne avtomobile“, ki spodbujajo spremembe v vedenju ljudi in pomagajo pri prehodu na popolnoma električne avtomobile.“

 

Volvo Cars je bil prvi uveljavljen proizvajalec avtomobilov, ki se je zavezal popolni elektrifikaciji in dolgoročni prihodnosti brez tradicionalnega motorja z notranjim zgorevanjem. Zdaj je že vodilni na trgu na področju prodaje priključnih hibridov, ki predstavlja skoraj 25 odstotkov celotne prodaje podjetja v Evropi.

 

V naslednjih petih letih bo Volvo Cars predstavil paleto popolnoma električnih avtomobilov, kar bo v skladu z njegovimi ambicijami, da bi do leta 2025 svetovna prodaja popolnoma električnih avtomobilov dosegla 50 odstotkov, skupaj z ostalimi hibridi. S proizvodnjo svojega prvega popolnoma električnega avtomobila, XC40 Recharge P8, bo pričel letos v Gentu v Belgiji.

 

Vsak model Volvo v trenutni ponudbi vključuje možnost Recharge, od malega XC40 SUV, avtomobilov serije 60 do vodilnega vozila podjetja, velikega XC90 SUV. Volvo Cars je edini proizvajalec avtomobilov, ki ponuja priključne različice za vse modele v svoji paleti vozil.

 

Posodobitve aplikacije „Volvo on Call“, ki jih objavljamo danes, so bile izvedene na podlagi povratnih informacij strank, Volvo Cars pa bo platformo razvijal tudi v prihodnje in storitev oblikoval v skladu z željami strank.

 

* Pogoji in določila se razlikujejo glede na trg.

 

PR:

VCAG d.o.o. | Volvo Car Adria
Leskoškova 2
1000 Ljubljana, Slovenia
volvocars.si

Podobne objave